İçişleri Bakanı Yerlikaya: “2025'te tüm polisler yaka kamerası kullanacak, yüz tanıma sistemi entegre edilecek!"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025 yılında tüm polislerin yaka kamerası kullanacağını ve bu kameralara yüz tanıma sistemi entegre edileceğini duyurdu. Yapılan açıklama ile polis teşkilatının daha etkin ve şeffaf bir hizmet sunabilmesi hedefleniyor.

29.02.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-13:33) İçişleri Bakanı Yerlikaya: “2025'te tüm polisler yaka kamerası kullanacak, yüz tanıma sistemi entegre edilecek!"

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan tüm polislere 2025 yılı itibariyle yaka kamerası takılacağını duyurdu. Bakan Yerlikaya, bu adımın polis teşkilatının güvenlik hizmetlerini daha etkili bir şekilde yürütmesine katkı sağlamayı amaçladığını belirtti.İstanbul'da trafik polislerinde başlatılan yaka kamera uygulamasının, Türkiye genelinde genişletileceği belirtildi. Yerlikaya, canlı yayında yaptığı açıklamada, bu yeniliğin polislerin görevlerini daha etkili bir şekilde yerine getirebilmelerine katkı sağlayacağını vurguladı.

Yeni sistemle birlikte, polisler olaylara daha hızlı müdahale edebilecek, delilleri daha sağlam bir şekilde kaydedebilecek ve güvenlik açısından daha kapsamlı bir veri tabanına sahip olabilecekler. Yüz tanıma sistemi ise suçluların tespiti ve aranması konusunda polislere önemli bir araç sağlayacak.


Polisler yüz tanıma sistemli yaka kamerası takacak

Bakan Yerlikaya, polis kameralarına eklenen yüz tanıma sistemi sayesinde polislerin suçluları daha hızlı ve etkili bir şekilde tanıyabileceğini belirterek şu açıklamada bulundu::

“2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak. ASELSAN yapacak bunu. ASELSAN bu kameralara yüz tanıma sistemi getirdi. Görüntüler merkezden izlenerek anında müdahale edilecek. Yaka kamerasıyla birlikte, polise karşı yapılan şikayet, iddia ve performanslar hızla değerlendirilebilecek. Polis memurlarının yaka kameralarından gelen görüntüler, komuta merkezinden anbean takip edilebilecek. Sistemin amacı daha şeffaf bir şekilde halkla ilişkiler sağlamak ve meydana gelen konulara merkezden anında müdahale etmek.”

MOBESE kameralarının da sayısı artırılacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CNN Türk'te katıldığı programda, İstanbul'da mevcut olan MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) kameralarının sayısının artırılacağını açıkladı. Şehir genelindeki MOBESE ağının güçlendirilmesinin halkın güvenliği açısından önemli bir adım olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, kameraların modernizasyonu ve daha geniş bir alana yayılmasıyla şehir güvenliğinin daha da artırılacağını ifade etti.

MOBESE kameralarının İstanbul'un çeşitli noktalarına eklenmesiyle, halkın günlük yaşamında meydana gelen olaylara daha hızlı müdahale edilebileceğini ve suçlarla mücadelede daha etkin bir rol oynanacağını söyleyen Bakan Yerlikaya, şu sözlerle konuşmasını bitirdi:

“7 bin polis verdik İstanbul'a. İstanbul'un en büyük sorunu trafik. Yapısal durumlar söz konusu da var tabii. Biz de trafiğin kontrolüyle ilgili daha güçlü olmalıydık. 2 bin 500'ünü trafiğe verdik. 3 bin 69'unu asayişe verdik. Diğer birimlere de bin 425 polis verdik. Toplam bin 173 araç, 600 de motosiklet verdik. Asayişte 14 bin 816 personel vardı. Takviye sonrası 17 bin 885'e ulaştı.

Sadece ana arterlerde olmayacağız. Şehrin her yerinde olmamız lazım. 10 bin MOBESE sayısı bu binayla en az 50 bin yapacağız. Hedefimiz 75 bin MOBESE. Kurumsal firmaların kamerasından biz de istifade edeceğiz. Yeni sisteme entegre edeceğiz bu kameraları.”


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal