İçişleri Bakanı'ndan gündeme ilişkin önemli açıklamalar: İstanbul ve Bursa'daki saldırıların faillerini tespit ettik!

İçişleri bakanı Süleyman Soylu, Bursa ve İstanbul’da meydana gelen saldırılarla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Soylu faillerin kim olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

22.04.2022-12:12 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-12:46) İçişleri Bakanı'ndan gündeme ilişkin önemli açıklamalar: İstanbul ve Bursa'daki saldırıların faillerini tespit ettik!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul'daki bomba boru tipli pil düzeneğiyle çalışan bomba Bursa'daki el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcı. Bursa'daki İstanbul'daki olayın faillerini tespit ettik." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı'ndan gündeme ilişkin önemli açıklamalar: İstanbul ve Bursa'daki saldırıların faillerini tespit ettik!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayın programında gündemle ilgili soruları cevapladı. Soylu, 15 Temmuz’dan bu yana birçok terör saldırısını engellediklerini belirterek, “Öncelikle bugün Jandarma 33. Dönem Komando Uzman Erbaş Mezuniyet Törenini yaptık. Tören devam diyor. Türkiye terörle mücadelede çok önemli adımlar attı. Hem profesyonelleşme de hem de teknolojik olarak çok önemli adımlar attı. Terör örgütünün olduğu bölgelere Türkiye çok büyük yığınaklar yaptı. Elbette ki, terör örgütleri fırsat kollarlar. 15 Temmuz'dan bugüne kadar çok sayıda terör eylemi engellendi. İçerideki terörist sayısı 150'ye düştü diye operasyonlar bitmiyor. Terör örgütü kırsalda etkinliğini kaybetmiştir, ancak mağaradadır ve mağaralarından çıkmaya korkmaktadırlar. Alan yayılması yaptık.” şeklinde konuştu.

Hem Bursa’da hem de İstanbul’da failleri tespit ettik

Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen terör eylemlerine ilişkin faillerin yakalandığını söyleyerek, “Terör örgütünün talimatı şudur, kırsalda bu eylemleri gerçekleştirebilme kabiliyetini kaybettiniz, bunları metropollerde yapın, bize bir alan açmaya çalışın. Terör örgütü ses getirecek eylem peşinde. İstanbul'daki bomba boru tipli pil düzeneğiyle çalışan bomba Bursa'daki el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcı. Bursa'daki İstanbul'daki olayın faillerini tespit ettik. PKK'ya taşeronluk yapan iki örgütle bağlantılılar. Eylemleri PKK'ya taşeronluk yapan MLKP ve DKP-BÖG terör örgütleri gerçekleştirdi.”

İçişleri Bakanı'ndan gündeme ilişkin önemli açıklamalar: İstanbul ve Bursa'daki saldırıların faillerini tespit ettik!

500 bin kişi gönüllü geri döndü

(Türkiye’deki sığınmacılarla ilgili) Süleyman Soylu, ülkemizdeki kayıtlı Suriyeli sayısını da açıkladıç Soylu, “Etrafımızdaki coğrafyanın karşı karşıya kaldığı bu zor durumdan Türkiye'nin etkilenmesini de kendilerine ait bir fırsat olarak niteleyerek bunu bir siyaset malzemesi haline getiriyorlar. 3 milyon 768 bin Suriyeli var Türkiye'de. Sınır güvenlik önlemlerinin tamamını almaya çalışıyoruz. Yaklaşık 500 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Onurlu geri dönüşte güvenli bölgelere dönecekler. İdlib'de briket evleri yapıyoruz. Önlem almasaydık kaçak göçmen sayısı 10 milyonu geçerdi. Yurt içindeki tüm kaçak göçmenleri yakalıyoruz. Yaklaşık 500 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Onurlu geri dönüşte güvenli bölgelere dönecekler. İdlib'de briket evleri yapıyoruz. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Bu bölgeyi güvenli bölge haline getirdiğimiz için burada tarım ticaret işliyor. Bizim yaptığımız yol göstermek, güvenliklerini temin etmek.”

Suriyelilere bayram izni yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bayram ziyareti için ülkelerine giden Suriyelerin geri gelmelerine gerek olmadığı yönünde yaptığı açıklamaya ilişkin de konuşan İçişleri Bakanı Soylu, “Yaklaşık 4 bayramdır hem pandemi nedeniyle de bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Gittiler yüzde 60'ı kaldı. Sonra gittiler geri döndüler. Bayramlarda gidenler çok bir sayı değil. Geçen hafta itibariyle valillerimi bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek.” dedi.

İçişleri Bakanı'ndan gündeme ilişkin önemli açıklamalar: İstanbul ve Bursa'daki saldırıların faillerini tespit ettik!

Suriyelilerin yüzde 30’u oy kullandı

Türkiye’de Suriyelilerin vatandaş yapılmasına ilişkin tartışmalarda öne atılan 900 bin Suriyeli vatandaş oldu konusuna değinen Soylu, bu rakamı gerçekleri yansıtmadığını ifade etti ve ekledi: “Suriye uyruklu 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 kişi Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296'sı çocuktur. 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35 oy kullandı. Türkiye'de tımarhanede olması gereken adamlar bugün ‘900 bin Suriyeli vatandaş yapıldı’ diyor. Bu nasıl bir sayıdır?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik terör bağlantılı kişilerin istihdam edildiği iddiasıyla ilgili olarak da, “Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hukuka tüm kamu kuruluşları uymak durumunda. Kimsenin biz oy aldık istediğimizi yaparız gibi bir söz söyleme hakkı yok. Kısıtlar belli. Kurumlar hukuka uymazsa müeyyidelerle karşı karşıya kalır. Terör irtibatlarıyla ilgili biz sorumluyuz. Terör örgütüyle irtibatlı kişilerin olduğu tespit edildi.” dedi.

Müzik yasağı kalkıyor mu?

Pandemi döneminin yavaş yavaş sonra ermesiyle birlikte gece müzik yasağının ne olacağına dair gelen soruya Süleyman Soylu, “Pandeminin sonu gibi gözüküyor. Sağlık, Kültür ve Turizm, İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortak çalışma yapıyoruz. Çalışmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşacağız. Ses, desibel nasıl olacak? Teknik ekiplerimiz çalışıyor bize bir öneri getirecekler. Bu öneriyi değerlendireceğiz.” şeklinde yanıt verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal