İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Antalya'da şiddetli yağışla ilgili basın toplantısında konuştu!

Karaloğlu'nun yaptığı konuşmada, yağışların sebep olduğu olumsuz hava koşulları ve sel felaketi gibi olaylarla ilgili güvenlik, yardım ve toplumun genel durumu hakkında bilgi paylaştı.

14.02.2024-12:33 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-16:08)

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, yoğun yağışların bugün saat 18.00'e kadar devam edeceğini, sonrasında ise yarın saat 12.00'ye kadar etkisini azaltarak devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bölgedeki turuncu uyarısını kaldırdığını ifade etti. Yoğun yağış sebebiyle su baskınları yaşandığını belirten Karaloğlu, şunları söyledi: 

"Şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen toplam ihbar sayısı 5 bin civarında. Bunun 2 bin 493'ü su basmasıyla ilgili. Hem konutların, hem iş yerlerinin, hem de kamu binalarının su baskınıyla ilgili ihbar sayısı. Bunların büyük bir kısmına müdahale edildi. Şu anda 426 noktada çalışmalar devam ediyor. İnşallah gün içerisinde bu kalan 426 noktadaki su tahliye çalışmalarımızı da tamamlarız diye temenni ediyoruz."

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, dün Gıyasettin Keyhüsrav Kavşağı'ndaki alt geçitte meydana gelen olayı hatırlatarak, vatandaş Halil Yıldız'ın suya ve balçığa giren otomobilinde hayatını kaybettiğini belirtti. Karaloğlu, hayatını kaybeden vatandaşın yakınlarına başsağlığı diledi. Ayrıca, su baskını nedeniyle 3 kişinin hafif yaralandığını ifade etti.

“Zarar tespit çalışmalarına başlayamadık"

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, şiddetli yağışların tarım alanlarına da zarar verdiğini belirterek, "Tarımsal alanda 211 çiftçimizin 1200 dekarlık alanda, özellikle Aksu bölgesinde sera zararı var. Bölgede şu anda su olduğu için tarımsal alanlardaki zarar tespit çalışmalarına başlayamadık. Suların çekilmesini bekliyoruz. Yine 14 küçükbaş hayvanın telef olduğuyla ilgili raporumuz var." dedi.

Karaloğlu, Kepez Devlet Hastanesi'nde yaşanan su baskınına da değinerek, dün sabah saatlerinde ciddi bir su baskını yaşandığını, ancak hızlı bir şekilde sorunun giderildiğini ifade etti. Ayrıca, hastanenin vatandaşlara tam teşekküllü bir şekilde hizmet verdiğini vurguladı. Münir Karaloğlu, öğrenci yurtları, okul binaları, semt polikliniği gibi alanlardaki sorunların hızlı bir şekilde giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Konyaaltı ve Aksu ilçelerindeki okullarda dün ve bugün eğitime ara verildiğini belirten Karaloğlu, okullardaki sorunların çözülmesi halinde yarın eğitime devam edileceğini ifade etti.

Ayrıca, trafikteki sorunlara da değinen Karaloğlu, Çallı ve Demokrasi kavşaklarındaki battı çıktılarda su tahliye çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Çalı Kavşağı'ndaki su birikintisi nedeniyle Kepez - Üniversite tramvay hattının şu anda çalışmadığını belirtti ve su tahliyesi tamamlandıktan sonra tramvay hattının tekrar hizmete alınması planlandığını söyledi.

Bina zemininde çökme yaşanması ardında 26 kişi tahliye edildi

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, yağış nedeniyle vatandaşların çeşitli zararlara uğradığını ifade etti. Ayrıca, İl Defterdarlığı bünyesinde oluşturulan Afet Zarar Komisyonu'nun dün itibarıyla çalışmalara başladığını belirterek şunları söyledi:

"Bugün 360 kişilik bir heyet ile sahadalar. Vatandaşlarımızın hem iş yerlerinde hem de konutlarında su baskını dolayısıyla oluşan zararların tespit ile ilgili çalışmalara bugün de devam edecekler. Bir taraftan da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Afet Hasar Tespit Komisyonu var. Onlar da 50 kişilik bir ekiple sahada çalışmalarına devam ediyor. Dün bir binanın zemininde çökme meydana gelmesi dolayısıyla apartman boşaltıldı. Orada yaşayan 26 vatandaşımız da geçici barınma merkezlerine tahliye edildi. O bina ile ilgili bugün hasar tespit çalışmalarını tamamlayacaklar. Binanın yapısal sorunu var mı yok mu ona bakılacak."

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, kentte enerji sorunu olmadığını belirterek, "Kısmi aboneliklerle ilgili sıkıntı olabilir ama mahallelerde genel olarak enerji ve haberleşme sorunu yok. Kentin genelinde de bir ulaşım sorunu yok. Onlar da çözülmüş oldu. En çok yoğunlaştığımız konu su tahliyesini yaptığımız 426 iş yeri ve konuttaki çalışmaları gün içerisinde tamamlayarak vatandaşın hasar tespitlerini belirlemek ve AFAD olarak vatandaşımıza ne yapabileceğimizin kararını vermek." dedi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal