01.09.2020-10:33 (Son Güncelleme:20.04.2024-03:49)


1

'Bir gün aklına gelecek olursam, bana şiir ısmarla, Eylül'ü konuşalım...' En güzel şiirler ona yazılmış, en güzel filmler onu konu almış. Geçmişten bugüne şairlere, yönetmenlere ve daha nicelerine ilham olmuş eylüle biz de kayıtsız kalamadık. Sizler için sonbahar temalı filmleri derledik. Havaların serinlemesi ve sonbaharın gelmesiyle beraber, kendimize vakit ayırma isteğimiz artıyor. Böyle anlarda da film izlemek hiç şüphesiz en keyif veren aktivitelerden biri oluyor. Özellikle sonbahar temalı filmlerin tablo gibi sahneleri, sararan yaprakları adeta görsel şölen sunuyor. İşte, çayınızı kahvenizi keyifle yudumlarken izlenecek ve içinizi ısıtacak sonbahar filmleri...



2

Harry ile Sally Tanışınca (When Harry Met Sally, 1989)

Harry ile Sally Tanışınca (When Harry Met Sally, 1989)

Bir seyahat esnasında tanışan Harry ve Sally isimli iki genç, aynı üniversiteyi bitirdiklerini, fakat daha önce hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Sohbet ederken konu, kadın ile erkeğin sadece arkadaş olup olamayacağı tartışmasına bağlanır. Arkadaş olamayacağına kanaat getirirler. Yolculuk biter ve ikili kendi hayatlarına devam ederler. Ta ki tekrar karşılaşıncaya dek…



3

New York’ta Sonbahar (Autumn in New York, 2000)

New York’ta Sonbahar (Autumn in New York, 2000)

Will Keane, New York’un tanındık simalarından birisidir. Özellikle çapkınlığıyla ün yapmış, en mesafeli kadınların bile cazibesine karşı koyamadığı birisidir. Her gece başka isimlerle görülmeye alışık olan Keane, kendisinden olgun erkeklerle ilişki yaşama hevesinde olan Charlotte Fielding ile tanışır. Birbirlerinden çok farkı beklentileri olan bu iki insan, fonda muhteşem bir New York sonbaharı ile oldukça tutkulu bir ilişkiye yelken açacaklar.



4

Eve Dönüş (Garden State, 2004)

Eve Dönüş (Garden State, 2004)

26 yaşındaki Andrew Largeman’ın dokuz yılın ardından, annesinin övefatı üzerine eve dönmesini konu alıyor. Annesinin cenazesinde, eski arkadaşı Mark ile karşılaşır. Mark cenaze kazıcılığı yapmaktadır. Largeman, babasına mesafeli dururken eski arkadaşları ile vakit geçirir. Daha sonra Largeman bir doktorun bekleme odasında Sam (Natalie Portman) ile tanışır ve ikili çekingen şekilde yeni bir ilişkiye başlarlar.



5

Göl Evi (Lake House, 2006)

Göl Evi (Lake House, 2006)

Keanu Reeves ve Sandra Bullock denince akla ilkin aksiyon dolu ve hatta iki oyuncuyu da meşhur eden Speed filmi gelir. Ancak romantizm dolu bir sonbahar filminde de oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Göl Evi filmi sonbaharın o kasvetli havasına eşlik eden gizemli bir hava ile birlikte akılda yer eden bir film olmayı başarmıştır.



6

Kasımda Aşk Başkadır (Sweet November, 2001)

Kasımda Aşk Başkadır (Sweet November, 2001)

Sonbahar filmleri demişken tabii ki Kasımda Aşk Başkadır'a değinmeden olmaz. Nelson Moss, son derece işkolik birisidir. Ehliyet sınavında Sara isimli deli dolu bir kızla tanışır. Aralarında bir çekim oluşur. Sara, Nelson’dan 1 ay böyunca onunla yaşamasını ister. Bu bir aylık süreçte ilişkileri tutkulu bir aşka dönüşür. Nelson’ın bilmediği ise aşık olduğu Sara’nın kanser olduğudur. İki insan, ölümle hayatın girdabına beraber tutulmuşlardır.



7

Sonbahar (2008)

Sonbahar (2008)

Sonbahar, Onur Saylak ve Megi Kobaladze’yi başrollerde izlediğimiz bir Özcan Alper filmi. Ülkemizde sonbaharın en güzel manzaralar oluşturduğu Karadeniz doğasında geçen oldukça etkileyici bir yapım. 'Hayata Dönüş' operasyonuyla tahliye edilen ve memleketine dönen bir siyasi hükümlünün hikayesi anlatılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR