08.01.2021-12:23 (Son Güncelleme:16.04.2022-11:17)


1

Hoover Barajı, Nevada ABD

Hoover Barajı, Nevada ABD

726.4 metre yükseliğindeki hoover barajı, bunlardan biri. Buraya tırmanma şansı elde ederseniz kesinlikle bir deney yapmalısınız! Örneğin, bir şişeden su dökmeye çalıştığınızda, şişedeki sıvı aşağı değil de yukarı akmaya başlayak. Hatta uçacak demek daha doğru olur. Ayrıca başka herhangi bir nesneyi atarsanız da aynı şekilde havayı doğru çıkacaktır.



2

Şeytan kulesi, Wyoming ABD

Şeytan kulesi, Wyoming ABD

Black hills'in bear lodge ranger bölgesi'nde yer alan bir oluşum olan şeytan kulesi (devil tower), bölgenin en güzel manzarasına tanıklık ediyor. dağcıların da mest olduğu bu höyüğe, bazı sebeplerden dolayı tırmanılmıyor. 1.267 fit uzunluğunda olmasına rağmen, dik duvarlarından dolayı en tepeye çıkmak oldukça imkansız.



3

Gizemli yol, Güney Kore

Gizemli yol, Güney Kore

Jeju Adası’nda yer alan bu gizemli yolda, bıraktığınız boş şişe ve tenekeler çoğunlukla yokuş yukarı doğru gidiyor. Tetkililer ise burayı turistik bir merkeze dönüştürmeyi ihmal etmedi.



4

Myanmar - altın kaya

Myanmar - altın kaya

Altınla kaplı olan bu kaya, her an düşecekmiş gibi görünse de 2500 yıldan beri aynı yerinde duruyor. Üzerine inşa edilen pagodayla birlikte myanmar’daki altın kaya, 49 fit yükseklikte bulunuyor. Bir rivayete göre; Buda’nın saçı tarafından tutulan altın kaya, sabit olmadığı halde asla yerinden kıpırdamıyor. Sadece bir kadının hareket ettirilebileceği iddia edildiği için, kadınların taşa dokunması yasak.



5

Arjantin - Davasko taşı

Arjantin - Davasko taşı

Eğilmeden önce 300 tondan daha ağır olan davasko taşı, bir kayanın yanında yıllarca duruyordu. Taşın altına bir cam şişe koyan yerliler, şişenin çatladığını tespit etti. 1912 yılında düşen davasko taşı, herkesi şaşırtmıştı ve bundan tam 95 yıl sonra plastik bir şişeyi kayanın altına koyan yerliler, şişenin kayaya yapıştığını fark ettiler.



6

Ermenistan, Aragats Dağı’nın eteğindeki yol

Ermenistan, Aragats Dağı’nın eteğindeki yol

Türkiye-ermenistan sınırında yer alan Aragats Dağı’nın dibinde arabanızın motorunu kapatın. Sonrasında arabanın kendi kendine yokuş yukarı gittiğini göreceksiniz! Dağın yakınlarında yokuş yukarı giden bir nehrin bulunması da birçok ziyaretçinin gelmesini sağlıyor.



7

İngiltere, ters şelale

İngiltere, ters şelale

Hayfield çevresinde yer alan ters şelale, 78 fit yüksekliğinden ters yöne doğru akıyor. Ters yöne doğru akmasının nedeni aslında rüzgarın gücünden kaynaklıdır. Rüzgar ne kadar güçlüyse aşağı akan suyu ters yöne çevirebiliyor!



8

Abdurrahman Gazi Türbesi

Abdurrahman Gazi Türbesi

Evet, son olarak listenin sonunda Türkiye’de yer alıyor. Her yıl binlerce vatandaşın gelip büyük ilgi gösterdiği Abdurrahman Gazi Türbesi’nin gizemli yolu, özellikle yaz aylarında fazlasıyla akın ediliyor. Türbeye giderken yolun sol tarafında yer alan 200 metrelik bölüm, gizemli yol olarak biliniyor ve vatandaşların burada nasıl deney yapacağı tabelalar ile anlatılıyor. Kontağı kapatılan otomobillerin, kendi kendine yokuş yukarı çıktığını görmek için gelenler, şaşkınlığını gizleyemiyor ve hayret ediyor. Çoğu ziyaretçi bu durumu 'Abdurrahman Gazi'nin kerameti' olarak düşünürken, bazıları da tamamen göz yanılması olduğunu düşünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr