İç organları temizlemenin eşsiz formülü: Bu besinleri sofranızdan ayırmayın!

Toksinler vücut için oldukça zararlıdır. Uzmanlar toksinlerin vücut içerisinde birikilmesine kesinlikle karşı çıkmaktadır. Dışarı atılamadığı takdirde kronik hastalıklara davetiye çıkartılmış olur. Sağlık uzmanları, organların yenilenme sürecini hızlandıran besinleri sıraladı. İşte o besinler…

08.02.2024-14:15 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:56) İç organları temizlemenin eşsiz formülü: Bu besinleri sofranızdan ayırmayın!

Lif içeriği zengin besinleri şöyle bir sıralamak gerekirse; Ispanak, brokoli, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler ile havuç, kırmızı biber gibi renkli sebzeler ve meyveler, antioksidanlar ve lif içeriği açısından çokça tercih edilmekte ve aynı zamanda önerilmektedir. Bu besinler düzenli tüketildiği vakit bağırsaktaki yararlı bakterilerin artışını sağlayabilirsiniz. Böylece vücutta toksin birikmesinin önüne geçebilirsiniz.

Sarımsak ve soğan

Sağlıklı bir diyete başlamak istiyorsanız, doğal antibakteriyel ve antiviral özellikleri olan sarımsak ve soğana muhakkak yer vermeniz gerekir. Sarımsağın en önemli şifası, vücuttaki bakteri ve toksinlerin kısa sürede atılmasını sağlar.

Yeşil çay

İç organları temizleyen yiyecekler

Kılcal damarlarını güçlendirir. Antioksidanlar açısından zengin olan yeşil çay, vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Obeziteyi önler.

Turunçgiller

Portakal, greyfurt, limon gibi turunçgiller C vitamini bakımından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlü bir şekilde destekler. Vücutta depolanamayan C vitamini mümkün olduğunca günlük olarak alınması tavsiye edilmektedir. Bağışıklık sisteminin güçlü olması toksinlerin vücutta barınma süresini kısaltır.

Sindirim için probiyotikler şart!

Yoğurt, kefir ve fermente edilmiş diğer gıdalar probiyotikler açısından zengindir. Sindirim sisteminde kolaylıklar sağlar.

İğde Meyvesi!

Kilo kontrolüne yardımcı olan iğde meyvesi, sağlıklı bir diyetin bir parçası olabilir ve genel Sağlık için faydalı olabilir. Lif içeriği sindirim sağlığını destekleyebilir, antioksidanlar serbest radikallere karşı koruma sağlayabilir ve C vitamini bağışıklık sistemini destekleyebilir. Ayrıca enfeksiyonlara karşı savaş açar.

Zencefil

İç organları temizleyen yiyecekler

Anti-enflamatuar özellikleriyle bilinen zencefil, sindirim sistemini destekleyebilir ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.

Tarçın

Birçok sağlığa iyi gelen tarçın, antioksidanlar açısından çok zengindir. Kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir ve metabolizmayı destekleyebilir.

Karabiber

Karabiber, mide ve bağırsak sorunlarında etkilidir. Ayrıca antioksidan özellikleri ve sindirimi teşvik eden etkileriyle bilinmektedir.

Reyhan

İç organları temizleyen yiyecekler

Reyhan yüksek kan şekerini ve kan basıncını dengeler, antioksidan ve antimikrobiyal özellikleri ile bilinir. Sindirimi destekleyebilir ve vücudu temizlemeye yardımcı olabilir.

Kekik

Kekik, antioksidan özellikleri ve anti-enflamatuar bileşikleri ile bilinir. Sindirimi teşvik edebilir ve vücudu temizlemeye yardımcı olabilir.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal