İç Anadolu’nun can damarı: Kapadokya, yarıyıl tatili için rezervasyon akınına uğruyor!

Yaz vakitlerinde yerli yabancı turistlerin ziyaretiyle İç Anadolu Bölgesi’ni turistik cennete dönüştüren Kapadokya, bu yıl kış ayında sakin geçiriyor. İşletmeler yarıyıl tatilinde yerli turistin akınına uğramayı bekliyor.

18.01.2024-16:17 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-18:00)

Yarıyıl tatiline sayılı günler kala Kapadokya'daki tesislerinde de hareketlilik yaşanmaya başladı. Rezervasyon taleplerinde artış yaşanmasıyla birlikte kış tatillerini sakin geçirmek ve dinlenmek isteyenlerin bir numaralı tercihi oluyor. 2 hafta sürecek tatil Kapadokya’nın tarihi, etnik ve doğal güzelliklerinin keyfini yaşamak isteyenlerin için büyük fırsat sunuyor.

İşletmeler hazırlıklarını tamamladı!

Kapadokya denince akla ilk gelen, görsel şovun ana unsuru sıcak hava balonu tercihler arasında bir numaraya otururken, ATV aracı, at ve deve turlarının yanı sıra vadi gezisi gibi etkinliklerde oldukça rağbet görülüyor. İşletmelerde hazırlıklarını tamamladıklarını, misafirleri ağırlamayı beklediklerini bilgisini paylaştılar. 

Kadokya tatili fırsatları

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, havaların ısınmasıyla birlikte yeni sezonda turizmin hareketlilik kazanması sektör için umut verici olduğunu aktardı. Kış aylarında sahil turizmin faaliyette olmaması turistleri doğaya ve tarihi dokusu olan bölgelere yönlendirdiğini söyleyen Durmaz, "Yarıyıl tatilinde öğrencilerimizin Kapadokya'yı görmek isteyeceğini biliyoruz. Sıcak hava balonu turu fiyatlarının da aşağı çekilmesinden dolayı yoğunluk bekliyoruz. Bu dönem balon turlarındaki indirim yerli turistleri cezbedecek gibi görünüyor. Yarıyıl tatilinde yoğunluk bekliyoruz’’ dedi.

‘‘2024 yılından umutluyuz’’

Kapadokya tatil fırsatları

Bölge de hem tesisleriyle hem de turizm faaliyetlerini gerçekleştiren NOSS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Kahraman, yarıyıl tatiliyle birlikte yurt içi taleplerinde artış yaşandığını ve en az yüzde 80 doluluk oranı beklediklerini ifade etti. Her dönem Kapadokya’nın tercih edildiğini anımsatan Kahraman sözlerini şu şekilde sonlandırdı:"Tesislerde yüzde 100 dolulukla geçen yılbaşının ardından ocak ayı başında sakinlik vardı. Son bir haftadır ciddi bir rezervasyon talebi alıyoruz. Şu anda bölgedeki doluluk yüzde 50 olmakla beraber tatil yaklaştıkça yüzde 80'lere ulaşılacağını düşünüyoruz. Kapadokya tüm kesimden misafirlere hitap eden bir bölge. Özellikle aileler için çok uygun bir turizm merkezi. Havalar çok soğuk değil. Kapadokya bölgesi, ailece aktivitelere katılıp keyifli vakit geçirebilecekleri bir nokta. 2024 yılından umutluyuz. Önce pandemi ardından da geçen yıl yaşanan Deprem nedeniyle hedeflerimizde bir parça gerileme olmuştu. Bu yıldan çok umutluyuz. Özellikle 20 Şubat'tan itibaren Asya, Güney Amerika ve Avrupa ülkelerinden ciddi oranda misafir bekliyoruz."


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal