İbrahim Kalın'dan Türkiye'ye Yaptırıma Cevap

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı panelde, AB Konseyinin Türkiye'ye yaptırım düşüncesini değerlendirdi.

09.12.2020-22:44 - (Son Güncelleme: 10.12.2020-02:07) İbrahim Kalın'dan Türkiye'ye Yaptırıma Cevap

Washington DC Merkezli Düşünce kuruluşu German Marshall Fund'ın internet üzerinden düzenlediği panele katılan İbrahim Kalın, Türkiye'nin Dış Politikası'nı anlattı.

Kovid-19 salgınının ardından uluslarası düzenin değişmeye başladığını belirten Kalın, 'Bizim hala NATO'nun bir parçası olmamız, AB'ye tam üye olup, Batı ittifakının güçlü bir ortağı ve müttefiki kalmayı istememiz Orta Doğu ülkeleri ya da Rusya ile iyi ilişkilerimiz olmayacağı anlamına gelmez' ifadelerini kullandı.

Kalın, Türkiye'nin terörle mücadele gibi konularda attığı adımların yanı sıra, insan onuru ve hayatının öncelikli olduğu bir dış politika izlediğini de anımsattı.

'TÜRKİYE'YE YAPTIRIM DİLİ HAYAL KIRIKLIĞI'

Bugün AB Zirvesinin Türkiye hakkındaki taslak açıklamasını okudum. Türkiye'ye yaptırımın düşünüldüğü bir dili görmek hayal kırıklığıydi diyen Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, 'Umarım Avrupalı ve AB'li liderler bundan kaçınır. Türkiye'ye karşı yaptırım ve tehdit dili hiçbir zaman işe yaramamıştır' değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamalarının devamında bu tarz dil kullanımının ülkemize karşı her zaman ters teptiğini belirten Kalın, 'Pozitif bir ajandaya sahip olmak istiyoruz. AB ile yine bir sayfa açıp AB üyeliği sürecinde ilerlemek istiyoruz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal