İbrahim Kalın'dan AB ve Yunanistan'a Doğu Akdeniz Mesajı

AB ve Yunanistan'a seslenen Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Ama hiçkimseye de hakkını ve hukukunu yedirtmeme kararlılığındadır" açıklamalarına yer verdi.

14.09.2020-10:17 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-10:02) İbrahim Kalın'dan AB ve Yunanistan'a Doğu Akdeniz Mesajı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Doğu Akdeniz üzerine, AB ve Yunanistan'ın yapmış olduğu açıklamalara ilişkin sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda şunları dile getirdi;

''Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğinde hem sahada hem de masada güçlü bir aktör olarak hak ve menfaatlerini her zaman koruyacaktır. Yunanistan ve AB ülkeleri diplomasiye tanınan şansı heba etmemeli, mütekabil adımlar atmalıdır.++Doğu Akdeniz’de sorunların barışçıl yollardan çözümü mümkündür. Hakkaniyet esasına dayalı, kapsayıcı ve rasyonel yaklaşımlar yapıcı katkı sunacaktır. Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Ama hiçkimseye de hakkını ve hukukunu yedirtmeme kararlılığındadır.'' ifadelerinde bulundu. 

İbrahim Kalın'ın yapmış olduğu paylaşımda vurgu olarak, Recep Tayyip Erdoğan2ın önemli aktör olduğunu ve bölge üzerindeki haklarını korumak için baka ülkelerin toprakları ezip geçmeyeceğini önemle dile getirdi. Yunanistan ve AB'nin bu şansı iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifadelerinde açıklamalar yaptı. 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal