İbrahim Kalın: 'İhracat Odaklı Büyüme Noktasında Yeni Adımlar Atılıyor'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de ilk kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Kalın, ihracat odaklı büyüme noktasında yeni adımlar atıldığını ifade etti.

13.07.2018-20:43 - (Son Güncelleme: 15.07.2018-22:30) İbrahim Kalın: 'İhracat Odaklı Büyüme Noktasında Yeni Adımlar Atılıyor'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ilk cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantına dair açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Önümüzdeki günlerde yapılan çalışmalar çerçevesinde, bakanlıklara üst düzey atamalar yapılacak. Bununla ilgili Bakan arkadaşlarımız, isim çalışmalarını yapıp Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edecekler’’ şeklinde konuştu.

"İHRACAT ODAKLI BÜYÜME NOKTASINDA YENİ ADIMLAR ATILIYOR"

"Türkiye'nin istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme hedefi çerçevesinde atılması gereken adımlar tespit edilmiş durumda. Bununa ilgili daha detaylı çalışmalar yapılıyor’’ diye konuşan İbrahim Kalın ‘’Özellikle ihracat odaklı büyüme noktasında birtakım yeni adımların da hazırlıkları şu anda yapılıyor." ifadelerine yer verdi.

"YAPISAL REFORMLARIN HAYATA GEÇİRİLMESİ ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA YER ALIYOR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bütçe disiplininin sağlanması, enflasyonla mücadele, gerekli yapısal reformların hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor’’ şeklinde konuştu.

"FETÖ'NÜN DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE RAHAT NEFES ALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

İbrahim Kalın FETÖ ile ilgili "(FETÖ) Ülkemize bu ihaneti yapan, 251 insanımızın kanına giren bu ihanet şebekesinin dünyanın hiçbir yerinde rahat nefes almasına izin vermeyeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

FETÖ ELEBAŞININ İADE SÜRECİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

FETÖ’nün iadesi sürecine dair konuşan Kalın ‘’Biz açıkçası ucu açık bir süreçten yana değiliz. Aylar, yıllar sürecek bir süreçten bahsetmiyoruz. Aynı Münbiç meselesinde olduğu gibi takvimi belli, sonuç odaklı bir sürecinin hayata geçirilmesi bizim temennimiz’’ şeklinde konuştu.

OHAL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın OHAL’in 18 Temmuz’da kaldırılacağını açıkladı.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal