İbrahim Kalın, AB Liderlerinin Dış Politika Başdanışmanlarıyla Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avrupa Birliği Liderlerinin dış politika başdanışmanlarıyla görüştü.

11.03.2021-15:57 - (Son Güncelleme: 11.03.2021-15:57) İbrahim Kalın, AB Liderlerinin Dış Politika Başdanışmanlarıyla Bir Araya Geldi

İbrahim Kalın'ın liderliğinde Dışişleri Bakan Yardımcısı ile Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı'nın da olduğu Türk kurulu, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Kabine Şefi Maryem van den Heuvel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Dış Politika Başdanışmanı Emmanuel Bonne, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Dış Politika Başdanışmanı Jan Hecker ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde Türkiye ve AB ile AB mensubu ülkeler içinde yapılabilecek iş birliği alanları değerlendirildi.

Türkiye-Avrupa Birliği ikili münasebetlerinin detaylı bir şekilde masaya yatırıldığı toplantıda bölgesel konularla ilgili değerlendirme yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AB liderlerinin yakın zaman içerisinde yapacağı zirve öncesi müzakere gündemine ilişkin hazırlık yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal