İbn-i Sina’dan kartal gibi gözlerin reçetesi

Hekimlerin pirlerinin piri olarak bilinen İbn-i Sina, gözlerin şifası olan besini yüzyıllar önce kaleme aldı. Özel bir kür ile paylaştığı bu şifa kaynağını henüz kimse bilmezken keşfetti. Göz sağlığını koruyan ve kartal gibi keskin gözler sağlayan mucizeyi sizler için derledik. İşte İbn-i Sina'dan kartal gibi gözlerin reçetesi.

27.01.2023-10:38 - (Son Güncelleme: 27.01.2023-16:51) İbn-i Sina’dan kartal gibi gözlerin reçetesi

Yüzyıllık şifa kitabında yer alan besinlerin mucizesi hakkında sırlar veren İbn-i Sina, kartal gibi gözlerin reçetesini de yazdı. Çoğu kimsenin bilmediği kür sayesinde gözlerin görüş alanının düzeleceğinin söyleyen İbn-i Sina’nın şifa olarak nitelendirdiği besin havuçtur.

İbn-i Sina havuç içinde yüksek miktarlarda A vitamini sayesinde gözün ihtiyacı olan tüm vitamin ve minerallerin sağlanacağına dikkat çekti. Özel karışım hakkında merak edilenler ise haberimizde.

İbn-i Sna'dan kartal gibi gözlerin reçetesi

İbn-i Sina, kalıtımsal olarak ya da sonradan görülen göz sorunlarının önüne geçen mucize karışım olan havuç zeytinyağını paylaştı.

2 adet havucun kuyruk kısımlarını kesip uzunlamasına dilimlere ayırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Ardından yaklaşık 5 dakika sonra fırından alıp bir kaba koyun. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı boşaltın. Karışımı iyice ezin. Her gün düzenli olarak tüketin.

Gizli tarif

Havucun faydaları

A vitamini göz içindeki sıvı oranını dengeleyerek sarı noktanın görüş açısını güçlendirir.

Katarak riskini azaltırken retinadaki hasarı onarır.

Havuç sadece göz sağlığını değil aynı zamanda bağırsak sistemini de yeniler.

Antiseptik özelliği sayesinde vücuttaki tüm atıkları temizler.

Kanser riskini sıfırlar. Özellikle gözlerdeki damarı güçlendirir.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal