İBB'nin Simgesi Haline Gelen Köpek Boji'nin Reklam Çalışmaları Deprem Bütçesinin 2 Katı Çıktı!

İBB'nin bir süredir reklam yüzü olan ve toplu taşıma ile İstanbul'u gezen köpek Boji'ye ayrılan bütçe dudak uçuklattı.

27.11.2021-09:53 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-11:00) İBB'nin Simgesi Haline Gelen Köpek Boji'nin Reklam Çalışmaları Deprem Bütçesinin 2 Katı Çıktı!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 26 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam politikalarını sert bir şekilde eleştirdi.

Yaptığı açıklamalarda Boji adlı köpek ile PR çalışması yapmaya çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin israf yaptığını ve halkın bütçesini gereksiz yere kullandığını belirtti.

BOJİ'YE AYRILAN BÜTÇE DEPREM BÜTÇESİNİN 2 KATI ÇIKTI

Açıklamalarına Boji adlı köpek ile PR yaparak halkın gözünde kendini şirin göstermeye çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu konu hakkında yaptığı harcamalarının deprem bütçesinin 2 katı olduğunun altını çizen Göksu konu ile ilgili şu sözleri söyledi; "İBB 849 milyon Türk lirası tanıtım bütçesi ayırmış. Az önce sunum yaparken '1 milyar küsur deprem ilgili bütçe ayırdık' dedi sayın Başkan. Ben bütün detayları inceledim. Mali yılı bütçe kitapçığı sayfa 35'te, kentsel dönüşüm için yazılan rakam 492 milyon Türk lirası. Daha ne diyeyim ben arkadaşlar! Yatırım kitapçığı sayfa 44'te kentsel dönüşüm uygulamaları için ayrılan bütçe 612 milyon Türk lirası. Oysa mali yıl kitapçığında ise 492 milyon Türk lirası. Başkanın sunumunda ise 1 milyar küsur." Göksu, tanıtım için ayrılan para üzerinden eleştirilerini sürdürerek, "Tanıtıma parayı ayırmışlar, peki depreme ne kadar ayırmışlar? 492 milyon Türk lirası. Sosyal konuta harcadıkları meblağ ise 12 milyon Türk lirası."

DEPREM BÜTÇESİ YÜZDE 70 AZALTILMIŞTI

Geçtiğimiz senelerde yapılan açıklamalarda, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın 2019 bütçesinin 1 milyar 18 milyon 921 bin lira olduğu ortaya çıktı. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın 2020 bütçesi 347 milyon 623 bin liraya çekildi.

İSTANBUL'UN EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİ DEPREM DEMİŞTİ!

''Gerçekten İstanbul'un en önemli önceliği depremdir ve deprem dururken, şehrin sürecine katkı sunmayacağı gibi, zarar verebilecek başka kavramların bu şehri meşgul etmesini kabul edemiyorum'' diyen İmamoğlu yine sözünü tutmadı.

İBB’NİN YAPTIĞI REKLAM ÇALIŞMALARINDAKİ BOJİ KİMDİR?

İstanbul’un pek çok noktası toplu taşıma araçlarını kullanarak gezmesiyle ünlenen köpeğe mikroçip takılarak izlendi. Vatandaşlar tarafından ‘Boji’ adı verilen köpek, üzerine takılan çip sayesinde adım adım izleniyor. Takip sistemi aracılığıyla izlenen Boji, günde tam 29 durak geziyormuş. Toplu taşıma araçlarını kullanarak İstanbul’u gezen Boji, sosyal medyada gündem olmuştu. Geçen ay sosyal medya platformlarından Boji’nin farklı zamanlarda metrobüs, vapur ve metroda çekilmiş  yolculuk videoları paylaşılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal