İBB Yönetimi İETT'ye Kilometre Bazlı Gizli Zam Yaptı

Koronavirüs sürecinde sıklıkla gündemde olan İETT ulaşımında, gizli zam tarifeleri uygulandığı gün yüzüne çıktı. Seçimlerden önce İstanbul’da ulaşımın ucuz olacağı vaadini veren İBB yönetimi kilometre bazlı gizli zam yaptı. Tek bilet ücretli 79E otobüsü yapılan gizli zamla 2 tam bilete yükseltildi.

23.03.2021-17:41 - (Son Güncelleme: 23.03.2021-17:41) İBB Yönetimi İETT'ye Kilometre Bazlı Gizli Zam Yaptı

İBB Yönetimi İETT'ye Kilometre Bazlı Gizli Zam Yaptı Koronavirüs sürecinde sıklıkla gündemde olan İETT ulaşımında, gizli zam tarifeleri uygulandığı gün yüzüne çıktı. Seçimlerden önce İstanbul’da ulaşımın ucuz olacağı vaadini veren İBB yönetimi pandemi sürecinde kilometre bazlı gizli zama imza attı ve birçok hattı iptal etti. 

KAYAŞEHİR-EMİNÖNÜ HATTI TEK BİLETTEN ÇİFT BİLET ÜCRETİNE YÜKSELDİ

Tek bilet ücretli 79E otobüsü yapılan gizli zamla 2 tam bilete yükseltildi. İstanbul'da seçimler öncesi ulaşımı ucuzlatma ve kolaylaştırma vaadinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi Kayaşehir-Eminönü hattını tek biletten çift bilet ücretine yükseltti. 

İBB meclisi Mart ayı oturumunda konuşan İBB Meclis üyesi Hayriye Çiçek konuyla alakalı başkanlık makamına soru önergesi verdi. Çiçek mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 

Bilindiği üzere Başakşehir ilçesi Kayaşehir Mahallesi KİPTAŞ ve TOKİ tarafından inşa edilen, çekilişe bile girmek için hane halkının gelirinin belli bir seviyenin altında olması gereken alt gelir grubundaki hemşerilerimizin yaşadığı bir yerleşim yeridir. İETT'nin internet sitesindeki 11 Şubat tarihli açıklamaya göre Başakşehir ilçesi sakinlerine hizmet veren 79E Kayaşehir-Eminönü hatlı otobüsün ücreti daha önce 1 bilet iken belirtilen tarihte artırılmak suretle 2 tam bilete çıkarılmıştır. Bu suretle; 

• Seçim vaatleriniz gereği meclisimizin de kararıyla 4 yaşına kadar çocuğu olan annelere İETT hizmetlerinde ücretsiz yararlanırken o anne ve çocuğun rızkını kazanmak için seyahat eden ve her gün işine gidip gelmek zorunda olan babadan 2 tam bilet tahsil etmeyi tutarlı buluyor musunuz? 

• Bu uygulamayı Sosyal Demokrat olduğu iddiasında olan bir partinin belediye başkanı olarak sosyal demokrasiyle nasıl bağdaştırıyorsunuz? 

• Yine seçim vaatleriniz gereği meclisimizce öğrenci toplu taşıma ücretlerinde ciddi indirim yapılmıştır. Öğrencilerden aylık 14 tam ücret alırken o öğrencileri okutmak için alın teri döken ebeveynlerden sadece işe gidip gelebilmek için günde tam 4 tam bilet ücreti almayı nasıl izah ediyorsunuz? 

• İdarenizin teklifi üzerine İETT, Otobüs A.Ş ve Halk Otobüslerinde sübvansiyonu meclisimiz tarafından karara bağlanmıştır. Yaklaşık olarak İETT bütçesinin yüzde 10'u kadar parayı sübvansiyon olarak harcarken çoğu düşük ücretle çalışan hemşehrilerimizden hem de bu pandemi döneminde 2 bilet ücreti alınması kararını CHP'li meclis üyelerimizle de paylaştınız mı? onların onayını da aldınız mı? 

• Gizli zam anlamına gelen bu uygulama bir başlangıç mıdır? Önümüzdeki günlerde İETT hatlarında mesafeye bağlı çift bilet uygulamaya geçilecek midir? 

30 HAT İPTAL EDİLDİ 

Diğer yandan koronavirüs süreciyle mücadelede İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Toplu taşıma araçlarında yüzde 50 oranında yolcu taşınsın’ talimatı verilirken, İETT otobüslerin sefer sayılarını düşürdü ve 144K, 76BT, 76GM, 76SM, 92A, HT19, HT2, MK19, MK21, MR41, 33D, 36S, 38H, 55EY, MK51, MR35, ST36, 25G, 25S1, 26B, 29T, 37 hatlarını iptal etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal