İBB yaptı yapacağını: İstanbulkart kullanan binlerce kişi mağdur edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin istanbulkart üzerinde uyguladığı tarife vatandaşı kızdırdı. Gelen toplu mesajla öğrenci kartlarının bir kısmı iptal edildi. AK Parti İBB Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz duruma tepki göstererek, "Yeni uygulamaya göre bu düzenleme hukuka aykırı bir şekilde uygulanmıyor" dedi.

26.07.2023-10:56 - (Son Güncelleme: 26.07.2023-11:05) İBB yaptı yapacağını: İstanbulkart kullanan binlerce kişi mağdur edildi

Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB’den yeni bir skandal karar. Alınan kararla öğrenci statüsü biten, liseye ya da üniversiteye hazırlanan öğrencilerin İstanbulkart tarifelerini tam tarife olarak değiştirdi. Bir anda kartları iptal olan binlerce öğrenci isyan etti. Yaşanan olay hakkında açıklama yapan AK Parti İBB Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz tepki göstererek, "Yeni uygulamaya göre bu düzenleme hukuka aykırı bir şekilde uygulanmıyor" dedi.

İstanbulkart hakkında dikkat çeken açıklama

İHA’da yer alan habere göre; İBB, YÖK ve MEB'den alınan verilere göre statüsü biten öğrencilerin kartlarının 24 Temmuz'da tam tarifeli İstanbulkart'a dönüştürüldüğünü açıkladı. Karara göre, ortaokul ve lise mezunu olup hazırlanan öğrenciler öğrenci tarifeli İstanbulkart kullanamayacak. İBB’nin almış olduğu skandal karar hakkında açıklama yapan AK Parti İBB Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz, "Vizeleme işlemlerinin 1 yıl yapılması ve mezun olan öğrencilerin sosyal ve ekonomik olarak toparlanmasına müsaade edilmelidir" diyerek karar tepki gösterdi. 

Türkyılmaz,"Yine mecliste aldığımız yüzde 40 öğrenci indirim kararını hala uygulamayan İBB'nin bu uygulamaya büyük bir şevkle geçmesi ayrıca düşündürücüdür. Konuya ilişkin sağlıklı bir açıklama ve yeni bir değerlendirmeye acilen ihtiyaç var İstanbul Kart" açıklamasında bulundu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal