İBB Üsküdar'da da sınıfta kaldı: Vatandaş duruma isyan etti

İBB'nin Üsküdar'da bitiremediği projelere vatandaşların tepkisi sürüyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de bu konu hakkında isyan etti. İşte haberin detayları...

08.12.2023-12:04 - (Son Güncelleme: 08.12.2023-17:44) İBB Üsküdar'da da sınıfta kaldı: Vatandaş duruma isyan etti

İstanbul’un merkezi konumundaki Üsküdar'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan ve uzun zamandır bitirilemeyen projeler vatandaşların tepkisini topladı. Yerli ve yabancı çok sayıda turistin uğrak noktalarından Kız Kulesi, Salacak Sahili'nde İBB'nin başlattığı zemin iyileştirme çalışmaları gerekçesiyle adeta görünmüyor.

Uzun süredir yapım aşamasındaydılar

Mega kentin simge yapısına karşı hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler ise bariyerler nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor. İlçenin İstanbul Boğazı'na kıyısı olan Paşalimanı ile Kuzguncuk parkı da 3-4 yıl önce etrafı bariyerlerle çevrilerek kapatılsa da uzun zamandır parkların bitirilme aşamasına gelinememişti. 

“Yollarını değiştirmek zorunda kalıyorlar”

Salacak Sahili'nde yürüyüş yapan A.B, çalışmaların Ne Zaman biteceğini bilmediğini belirterek, "Sürekli bir yer kazılıyor, kapanıyor. Oradan dön, buradan geç, şuradan gel bir şekilde kötü etkiliyor. Belli bir parkurum var, parkurun dışına çıktığım zaman beni de etkiliyor. Sahile inen insanları görüyorum, onlar için de sıkıntı. Özellikle havalar güzel olduğu zaman yürüyüş yollarını değiştirmek zorunda kalıyorlar" dedi.

“Hem bizler hem taşıtlar için sıkıntı oluyor”

Sahilde arkadaşıyla yürüyüş yapan M.A, çalışmaların uzun bir süredir devam ettiğini vurgulayarak, "Çalışmalar bitmiyor ama bilmiyoruz ne zaman bitecek, sürekli 'bitecek' dediler inşallah yakın zamanda biter. Kız Kulesi’ni izleyemiyoruz. Hem sahili izleyememek var hem de taşıtlar için sıkıntı oluyor. Oranın da yolları kısıtlanmış, tek şeride düşmüş, iki şeritti buradan arabalar geçiyordu. Umarım yakın zamanda biter" diye konuştu.

"İBB’nin başlayıp bitirdiği tek proje yok"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, son olarak 5 Aralık'ta yaptığı sosyal medyada paylaşımında, Sahillerdeki yürüme yolları ile parkların 4 yıldır tadilatta olduğuna dikkat çekti. Türkmen, "İBB yönetiminin 5 yılda Üsküdar’da başlayıp bitirdiği tek proje yok. Varsa belgeleriyle paylaşın görelim. Bari olanları korusaydınız." değerlendirmesinde bulundu.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal