İBB kreş kayıtları ne zaman başlıyor, başladı mı? Yuvamız İstanbul ön başvuru me zaman, kayıt ücretleri ne kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sunmuş olduğu kreş hizmetinden yararlanmak isteyen kişiler başvuruların nasıl yapıldığını ve hangi şartların istendiğini merak etmektedir. İBB Yuvamız İstanbul Projesi kapsamında sunulan hizmetten 0 – 6 yaş grubundaki çocuklar yararlanabilmektedir. İşte proje hakkında merak edilen tüm bilgiler…

22.06.2022-00:54 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-00:54) İBB kreş kayıtları ne zaman başlıyor, başladı mı? Yuvamız İstanbul ön başvuru me zaman, kayıt ücretleri ne kadar?

Kreş eğitiminden çocukların eksik kalmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir projeye imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yuvamız İstanbul projesini başlatılmasıyla il içerisinde ikamet eden yaş şartına uygun olan tüm çocuklar yararlanabilmektedir. Çocukların eşit şartlarda eğitim alabilmesi için yapılan projeyle çocukların aynı haklara sahip olması istenmektedir. Bu proje İstanbul'un belirli ilçelerinde ve mahallelerinde hizmete sunulmaktadır. İşte proje hakkında merak edilen tüm bilgiler…

Yuvamız İstanbul nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Yuvamız İstanbul Projesiyle, İstanbul'da yaşayan bütün çocukların aynı eğitim seviyesinde olabilmeleri amaçlanmaktadır. Okul öncesi eğitim çağında olan çocukları kapsayan bu proje oldukça ilgi görmektedir. Bu proje ile aynı zamanda çalışan annelerin de artması ve iş istihdamı açısından gelişim sağlanması amaçlanır.

İBB kreş yardımı nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen birçok proje yer alırken bunlardan biri de ailelere sunulan kreş yardımıdır. Bu yardımdan yararlanacak olan kişiler İstanbul içerisinde ikamet eden ve okul öncesi eğitim için belirlenen yaş aralığında yer alan tüm çocukları kapsamaktadır. Her çocuğun eğitim almaya hakkı vardır ve bu hakkı güzel bir proje ile hizmete geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çocukların gelişim sağlaması ve eğitimlerini tamamlaması için projeyi hayata geçirdi.

İBB Kreş Yardımı Nedir

İBB kreş başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul'da gerçekleştirilen bu projeye başvuru yapmak isteyen aileler hangi şartların gerekli olduğunu araştırmaktadır. Proje 36 ve 72 ay arasındaki çocukları kapsamaktadır. Başvurular yeni yılda eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla https://yuvamiz.ibb.istanbul/ adresi üzerinden duyurulur.Kayıtlar ön başvuru sistemiyle alınırken yine aynı adresten başvurunuzu yapabilirsiniz.

Bu yardım için herhangi bir ulaşım ve servis desteği yer almamaktadır. Bu nedenle ailelerin evlerine en yakın kreşlere başvuru yapması gerekir.Yaptığınız birden fazla kreş başvuruları ise kabul edilmemektedir. Başvuru yapacak olan kişiler başvurularını sadece bir kez yapmalıdır.

İBB yuvamız İstanbul başvurusu nasıl yapılır?

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sunmuş olduğu kreş yardımı için başvurularınızı https://yuvamiz.ibb.istanbul/ adresini kullanarak yapabilirsiniz. Başvurular elektronik olarak yapılırken isteyen kişiler yüz yüze de başvuru yapabilir. Bununla birlikte İstanbul'da hizmet veren Alo 153 Beyaz Masa ve İstanbul dışı 0212 153 00 00 numaralı çağrı merkezleri kullanılarak ön başvurular hakkında bilgi alınabilir.

İBB kreş yardımından kimler yararlanabilir?

Kreş yardımından yararlanmak isteyen kişiler İstanbul sınırları içerisinde yaşıyor olmalıdır. Ayrıca başvuruda bulunulacak çocuğun 36 ve 72 ay aralığında yer alması gerekir. Bu projeden ihtiyaç sahibi ailelerin yararlanması amaçlanırken projenin imkanları ve kapasiteleri de belli ölçülerde yer almaktadır. Bu nedenle bu hizmetten yararlanacak olan kişilerin puantaj sistemi ile alımı yapılacaktır.

Puantaj sisteminde ise öncelik olarak ihtiyaç sahibi olan ve desteğe ihtiyaç duyan ailelerin durumları göz önünde bulundurulacaktır. Ailelerin gelirleri, sosyal ve ekonomik faktörler gibi çeşitli şartlara göre yapılan sıralamayla çocuklar kreşlere kabul edilecektir.Şartlara uygun olan çocukların kayıt önceliği olacaktır. Ayrıca ihtiyacı olan çocukların tespit edilmesi durumunda kayıtlarda ücretsiz olarak yapılacaktır.

İBB kreş yardımına kaç yaş çocuklar başvuru yapabilir?

Başvurularda çocukların 36 ve 72 ay aralığında olması istenmektedir. Yaş şartını sağlamayan kişiler bir sonraki yıl tekrar başvuru yapabilir. Başvuruları ilan edilen tarihlerde yapabilirsiniz.

İBB kreş yardımı kaç çocuk için geçerlidir?

3-6 yaş arasında olan çocukların yararlanabildiği bu yardım için her çocuk için ayrı bir başvuru yapılabilir. Başvurular ayrı ayrı değerlendirilmeye alınacaktır.

İBB kreş yardımı başvuru şartları nelerdir?

İBB kreş yardımı başvuru şartları nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sunduğu kreş yardımından yararlanmak isteyen kişilerin belirli şartları taşıyor olması gerekir.Yaş sınırına uygun olan tüm çocuklar için başvuru yapılabilirken belli kriterlere göre değerlendirme yapılır. İBB Kreş Yardımı Yuvamız İstanbul yardımı için başvuru şartları şu şekildedir:

İstanbul il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak

Çocuk/çocukların kayıt tarihlerinde belirtilen yaş sınırında olması (37 – 72 ay)

Puantaj demi doğrultusunda ailenin sosyal ve ekonomik durumu

Başvuru yapan ailenin İstanbul'da belirlenen yoksulluk ve muhtaçlık sınırında olması ve bu durumu belgeleriyle kanıtlıyabilmesi

Yapılan incelemelerde aileniz ihtiyaç sahibi olup olmadığının belirlenmesi

İBB kreş yardımı için puantaj sistemi nedir?

Okul öncesi eğitiminden çocukların eksik kalmaması için hayata geçirilen Yuvamız İstanbul Projesi’ne İstanbul'da yaşayan tüm çocuklar için başvuru yapılabilir.Bu eğitim belirli bir kapasitede olması ve imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle çocuklar için bir puantaj sistemi uygulanır. Bu yardım için öncelik ihtiyaç sahibi çocuklara verilir.

İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen çocuklar ücretsiz ya da indirimli olarak bu imkandan yararlanır. Puantaj sistemine göre ailelerin aylık geliri, sosyal ve ekonomik durumları, bununla birlikte anne ve babanın boşanmış ya da vefat etmiş olması gibi kriterler göz önünde bulundurulur. Yapılan başvurular değerlendirilerek Kayıt Değerlendirme Kurulu Toplantısıyla ücretsiz, indirimli ya da ücretli başvuru yapacak öğrenciler tespit edilerek bir liste oluşturulur.

İBB kreş başvuruları ne zaman yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sunmuş olduğu bu hizmet belediyenin resmi sosyal medya hesapları üzerinden güncel olarak takip edilebilir. Kreş kayıtlarından başka Online Oyun Grubu ve Online Anne Baba Okulu kayıt tarihleride buradan takip edilebilir. Yeni kayıt dönemi sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacaktır.

iBB kreş yardımında istenen belgeler nelerdir?

Yuvamız İstanbul ön kayıt başvurusunu T.C. kimlik numarası ile yaptıktan sonra bir incele yapılacak ve bu incelemeyle çocukların kayıt hakkı kazanıp kazanmadığı açıklanacaktır. Yapılan inceleme sonrasında kesin kayıt hakkını kazanan kişiler kayıt biriminin istediği belgelerle başvurularını yapabilirler.Bunun için ailelere gönderilen bilgi mektubu içerisinde istenen belgelerin neler olduğu da yazmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sunmuş olduğu kreş yardımı için istenen belgeler şu şekildedir:

Çocuk/çocuklar, anne ve babanın T.C. kimlik kartı

İkametgah belgesi

Çocuğa ait 4 vesikalık fotoğraf (arkasına isim ve soyisim yazılmalı)

Çocuğa ait aşı kartı

Kayıt tarihinden önce; Gaita ve idrar testi, boğaz kültürü tahlilleri

Anne ve baba ayrı ise; Çocuğun velayet belgesi

Maaş Bordrosu, SGK Hizmet Dökümü gibi gelir durumunu gösterir belge

Aile içerisinde şehit ve gazi varsa belge

Sosyal incelemede muhtaçlığın belirlenmesi için talep edilen ek belgeler

İBB kreş başvuru tarihleri ne zaman?

İBB kreş başvuru tarihleri ne zaman?

İBB Kreş Yardımı başvurularını Yuvamız İstanbul internet sitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.Buradan hizmete başlanan tarihi ve kontenjan bilgilerini öğrenebilirsiniz. Başvurular online olarak yapılmaktadır.

Başvurular için öncelikle“Yuvamız İstanbul’lu Ol” başvuru formunun doldurulması gerekir. Kreş yardımı için ön başvuruların yapılması zorunludur. Ön başvurusu bulunmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.Aileler bu yardımları kendilerine yakın olacak yerleri yapması gerekir.Kayıt hakkını kazanan çocuklar için kayıt birimi tarafından istenen belgeler eksiksiz olarak teslim edildiğinde başvuru işlemi tamamlanmış olacaktır.

İBB kreş yardımı ne zaman başlıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bu hizmet 11 ay boyunca devam etmektedir.Bu hizmet sadece Ağustos ayında verilmemektedir. Bir ay boyunca kapalı olan kreşler Eylül ayında tekrardan açılacaktır. Kreşlerin başlama tarihleri ise merkezlerin internet adresleri üzerinden ve Yuvamız web adresi üzerinden açıklanır.

Yuvamız İstanbul çalışma saatleri nelerdir?

11 ay boyunca açık olan kreşler tam gün olarak hizmet vermektedir. Kreş yardımı ile çocukların yüksek seviyede fayda alması amaçlanırken yarım gün olarak veya saatlik olarak eğitimlerde verilmektedir. Kreşler hafta içi her gün 07.30 – 17.00 tam zamanlı olarak hizmet sağlamaktadır.Fakat çalışma şartlarına göre akşam 19.00’a kadar da ek hizmet verildiği de görülür.

İBB kreş ücretli mi?

Yukarıda açıkladığımız gibi puantaj sisteminin geçerli olduğu kreş başvurularında aileler yapılan incelemeler ardından ücretli, ücretsiz ya da indirimli olarak başvuru yapabilirler.

Yuvamız İstanbul ücretleri ne kadar ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu kreş yardımı 3 farklı şekilde değerlendirmeye alınır. 2022 yılı için belirlenen ücretler KDV dahil 690 TL'dir. Yoksulluk sınırı altında olduğu tespit edilen aileler ise %50 indirimli olarak kreşlere kayıt yaptırır. Bunun için ailelerden istenen ücret ise 345 TL'dir.Asgari ücretin hane halkı içerisinde kişi başına düşen geliri ⅓’ün altında olan aileler için ise ücretsizdir.

Kreş hizmetinden saat 17.00’dan sonra 19.00’a kadar faydalanmak isteyen aileler ise ek ücret ödemesi yapmalıdır. Bu saatten sonra hizmet almak isteyen veliler için %25 ek ücret ödemesi istenirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi personellerinden ise %15 ödeme talep edilir.

İBB yuvamız İstanbul banka hesap bilgileri nedir?

Kreşlere kayıt yaptıran aileler için ödemeler hesap numaraları ile yapılmaktadır.İBB E-Ödeme sistemi, banka şubesi, EFT yada havale yöntemi ile ücretlerinizi kolaylıkla ödeyebilirsiniz.Banka şubesine ödemenizi yapmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

Sisteme kayıtlı olan veli T.C. kimlik numarası

Alıcı bilgisi (İBB – Çocuk Etkinlik Merkezi)

Bu bilgiler ile kolaylıkla ödemenizi yapabilirsiniz. Ödemelerinizi Denizbank, İng Bank ve Vakıfbank şubeleri aracılığıyla gerçekleşirebilirsiniz.

EFT veya Havale ile İBB Kreş ödemesi yapmak için;

Alıcı bilgisi (İBB)

İBAN numarası

ING Bank TR47 0009 9004 5746 4000 1000 08

 Denizbank TR64 0013 4000 0032 0927 3000 36

Para transferi işlemi için açıklama kısmına velilerin EDTS kodunu yazması gerekir. Bu kod İBB personeli için 10815, olurken İBB personeli olmayanlar için 10825’tir. Ayrıca kreşe kayıtlı olan çocuğun T.C kimlik numarası, adı soyadı ve ilgili etkinlik merkezinin adının yazması gerekir.

Yuvamız İstanbul başvuru sonuçları sorgulama

Yuvamız İstanbul başvuru sonuçları sorgulama

Yuvamız İstanbul projesi için başvuru işlemlerini gerçekleştirdiğiniz web sitesi üzerinden sonuçlarınızı da öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte kesin kayıt yaptırma hakkı kazanan çocuklar için aileleri bilgilendirme mektubu gönderilmektedir.

Kreş Ücretleri ve Sorgulama ekranında çocuğa ait T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, anne ve baba kimlik bilgileri ile doğum tarihleri girildikten sonra doğrulama kodu da istenir. Bu işlemlerden sonra başvuru sorgulamanızı görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca kreş başvuru sorgulamak için Alo 153 Beyaz Masa çağrı merkezinden de bilgi alabilirsiniz.

Yuvamız İstanbul başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yuvam İstanbul kreş hizmeti başvuruları düzenli olarak alınmaktadır. Hizmetler 11 ay boyunca devam ederken Web siteleri üzerinden açıklanan duyurular takip edilmelidir. Kreş başvuru kayıtları Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından web sitesi üzerinden açıklanır.

İBB’nin açtığı kreşler nerede?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çocuklara vermiş olduğu bu hizmet için açılan kreş sayısı 32'ye yükseldi. İstanbul'da pek çok ilçede verilen hizmet için belirlenen kreş ve yuvalar Yuvamız İstanbul web sitesi üzerinden açıklanmaktadır.

Yuvamız İstanbul İBB kreşleri hangi ilçelerde yer alıyor?

Kreş başvurularının hangi ilçelerde olduğunu merak eden aileler araştırmalarını yaparken her geçen gün hizmet veren kurumlar da artmaktadır. Toplam 21 ilçede yer alan kreşlerin sayısı 32'ye yükseldi. Bu kreşlerde eğitim gören çocuk sayısı ise 2183 olarak görülmektedir.Hizmet verilen ilçeler ise şu şekildedir:

Arnavutköy

Avcılar Yeşilkent

Bahçelievler Kocasinan

Bahçelievler Zafer

Bakırköy – Ataköy 7.8.9.10. Kısım

Başakşehir Sular Vadisi

Başakşehir Kayabaşı

Beylikdüzü

Beyoğlu – Örnektepe

Büyükçekmece Tepecik

Çatalca – Kaleiçi

Esenler – Namık Kemal

Esenyurt – Akçaburgaz

Gaziosmanpaşa

Güngören

Kartal – Karlıtepe

Kartal – Yakacık

Kartal – Yunus

Küçükçekmece – Cumhuriyet

Küçükçekmece – Halkalı

Küçükçekmece – Söğütlüçeşme

Maltepe – Fındıklı

Maltepe – Gülsuyu

Pendik – Velibaba

Pendik – Sülüntepe

Sancaktepe Özgem Sancaktepe – Yunus Emre

Sancaktepe – Samandıra

Silivri – Selimpaşa

Silivri – Yeni

Sultanbeyli

Sultangazi

Yuvamız İstanbul hangi ilçelerde

Yuvamız İstanbul online oyun grubu başvuruları nereden yapılır ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sadece kreş yardımı değil çocuklara oyun grubu desteği de vermektedir. Microsoft Teams Meeting programıyla dönemsel olarak verilen online eğitimlerde dikkat çekiyor. Yuvamız İstanbul kapsamında verilen hizmetlerden biri olan bu eğitimlere de başvurular online olarak yapılmaktadır. 2022 yılı için düzenlenen bu etkinliğe başvuru yapmak isteyen kişiler duyuruları ve ücretleri https://yuvamiz.ibb.istanbul/ adresi üzerinden güncel olarak takip edebilirler. 8 hafta boyunca süren bu destek eğitim programında hem aileler hem de çocuklar katılım sağlamaktadır.

Belediye ücretsiz kreşleri nerede?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin verdiği kreş eğitimi 150 mahallede 105 kreş sloganıyla hayata geçirildi. Bu hizmetten yararlanacak olan kişiler yukarıda belirttiğimiz şartları göre başvurularını yapabilirler. Toplam 32 ilçede hizmet veren kreşlerin hangi ilçelerde olduğunu yazımızda açıkladık. Aileler evlerine ya da iş yerlerine yakın olan kreşleri seçebilirler. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal