İBB çalışanları Edanur'un ölümünde gözaltında: 4 kişi için karar alındı!

Küçükçekmece'de yaşanan trajik bir olay, 5 yaşındaki Edanur Gezer'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan çukura düşerek boğulmasıyla sonuçlandı. Bu acı olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, İBB'de görevli olduğu belirtilen 2 kepçe operatörü, 1 işçi ve 1 mühendis olmak üzere toplam 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

04.05.2024-16:34 - (Son Güncelleme: 04.05.2024-17:01) İBB çalışanları Edanur'un ölümünde gözaltında: 4 kişi için karar alındı!

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, Edanur'un ölümüne ilişkin detayları gün yüzüne çıkarmak için titizlikle sürüyor. Gözaltı kararı verilen 4 kişiden 3'ünün yakalandığı bilgisi paylaşılırken, soruşturmanın detayları kamuoyuyla paylaşılmadı.

Kamuoyuna açıklama yapılmadı

Edanur'un hayatını kaybettiği olay, bölgede derin bir üzüntü ve endişe yaratmış durumda. Çocukların güvenliği ve kamu hizmetlerinin kalitesi konusunda hassasiyetlerin arttığı bir dönemde yaşanan bu tür vakalar, toplumun beklentileri açısından da önemli bir değere sahip. Soruşturmanın sonuçları ve alınacak olan tedbirlerin, benzer acıların yaşanmasını önleme adına kritik bir öneme sahip olacağı ifade ediliyor.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de olaya ilişkin nasıl bir tutum izleyeceği ve alınacak olan önlemler konusunda kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor. Belediyenin bu süreçte alacağı adımların, benzeri durumların önüne geçilmesi ve halkın güvenliğinin sağlanması adına ne kadar etkili olacağı merakla bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal