İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı öğrencilerin tepkisi çığ gibi büyüyor!

CHP'li İBB'nin İstanbul'da ulaşıma yapmış olduğu yüzde 40'lık zamdan öğrencilerin muaf tutulmasını talep eden Cumhur İttifakı'nın kararını veto eden Ekrem İmamoğlu'na öğrencilerin tepkisi çığ gibi büyüyor. İşte haberin detayları...

19.05.2022-14:38 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-17:46)

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimini devraldığından bu zamana kadar geçen 3 yıl içerisinde mega kenti tarihi bir borç batağına sürüklemeye devam ederken toplu ulaşımda resmen İstanbul'u Türkiye'nin en pahalı şehri haline getirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimden önce ucuz su ve ulaşım konusu hakkında vermiş olduğu vaatleri de unuttu. Bunun tersine zamlarda ardından peş peşe geldi. Ekrem İmamoğlu yönetiminde olan İBB, toplu taşımada öğrenci bilet fiyatlarını 40 liradan 78 liraya ardından da 109 TL'ye kadar yükseltti. Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'nde AK Parti ve MHP gruplarının oluşturmuş olduğu Cumhur İttifakı'nın oy çoğunluğuyla birlikte öğrencilere yapılan yüzde 40'lık toplu taşıma zammının geri alınması kararını da veto etti. Ekrem İmamoğlu'nun, seçim öncesinde ucuz ulaşım vaadini unutarak İstanbulluları kandırmasına yönelik tepkiler ise durmuyor. 


İBB Başkanı'nın kendilerine resmen sebebi belli olmayan bir şekilde düşmanca tavır takındığını belirten öğrenciler ise şu sözleri söyledi: 

Mustafa Çetin (FSMVÜ İç Mimarlık) duruma yönelik, ''İstanbul İBB'nin hem toplu taşımadaki idare ve liyakat eksikliği hem de ulaşıma yapılan zamlardan dolayı öğrenciler için yaşanması zor bir şehir haline geldi. Biz öğrenci dostu bir belediye anlayışı istiyoruz.'' diye dile getirdi. 

Bünyamin Türkmen (İbni Haldun Hukuk) öğrencisi olan Türkmen de, ''İmamoğlu'nun getirmeye çalıştığı zamlar bizi kaygılandırıyor. İstanbul'da öğrencilik giderek zorlaşıyor.'' dedi. 

Hatice Nur Bakır (Rumeli Üniversitesi-Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi) da, ''Öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak bir tarafa, daha da nasıl zorlaştırabilirim düşüncesiyle adım atıyorlar. İmamoğlu'na soruyorum; öğrencilere karşı takınılan bu düşmanca tutumun sebebi nedir?'' diye söyledi. 

Erhan Eker (Marmara Üniversitesi Yerel Yönetimler) öğrencisi olan Eker, ''Dünyanın gözbebeği İstanbul'umuzda hasbelkader yaşar vaziyetteyiz.'' dedi. 

Fırat Sönmez (Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi 4'üncü sınıf) öğrencisi Sönmez'de konuya yönelik, ''Biz okulumuza metronun daha da yakınlaşmanın hayalini kurarken metro inşaatının betonla kapatılmasının hayal kırıklığını yaşıyoruz. Her geçen gün bizi hayallerimizden uzaklaştıran bir İBB yönetimi var.'' dedi. 

Süleyman Çiğdem (Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi 2'nci sınıf) öğrencisi Çiğdem ise, ''Hani Mart'ın sonu bahardı? Baharın kime zemheri olduğu gayet açık artık. Seçim vakti yaklaşıyor, elbet biz gençlerden oy isteyecek, o zaman bu yapılanları elbet hatırlayacağız.'' dedi.


İSPARK'a zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye yönetiminin, İSPARK çalışanlarına yapılacak yüzde 54,4 oranında zam geleceğini açıkladı. Yapılacak olan zammın karşılanabilmesi adına park ücreti tarifesinde talep edilen artış maddesine karar verilmiştir. Görüşme içerisinde yapılmış olan oylamada, ücret tarifesine yüzde 25 zam yapılması teklifi oy birliğiyle kabul edildiği açıklanmıştır.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal