İBB 500 Aileyi Ekmeğinden Etti! Halk Ekmeği Büfeleri Neden Kapanıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenler'de N.Hatun Mahallesi Malazgirt Caddesi üzerinde yer alan bir Halk Ekmek Büfesi’ni kapattı. Büfe sahibi ile mahalle sakinleri oldukça tepki gösterdi.

21.02.2021-14:57 - (Son Güncelleme: 21.02.2021-14:57) İBB 500 Aileyi Ekmeğinden Etti! Halk Ekmeği Büfeleri Neden Kapanıyor?

İBB meclisine ilk defa Aralık 2020 tarihinde 142 tane büfe teklifi geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi 142 tane halk ekmek büfesini meclisten oy çokluğuyla geçirmişti.

O güne dek bir defa bile meclise ''halk ekmek büfesi açalım'' teklifi sunmayan İBB, AK Parti ve MHP ''halk ekmek büfelerini engelliyor'' iddiasını ortaya atmıştı.

PEKİ GERÇEKTE HALK EKMEK BÜFELERİNİ KAPATAN KİM?

Yalnızca kendi yandaşlarına büfe vermek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Esenler Nene Hatun Mh. Malazgirt Caddesi üzerinde bulunan eski işletmeci olan Halk Ekmek büfesinin sözleşmesini sorgusuz sualsiz iptal etti.

İBB idaresinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ‘Halk Ekmek büfelerini artırmak istiyoruz ama muhalefet izin vermiyor’ ifadesi ile aylarca tartışma meselesi olan Halk Ekmek büfeleri Esenler ilçesinde tekrar gündemde. 

Malazgirt Caddesi'nde Hasan Kuruçay’ın işlettiği Halk Ekmek Büfesi’ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aniden ekmek vermeyi kesti. Bunun akabinde olayı araştıran büfe işletmecisi, Halk Ekmek görevlilerinden ‘Sizin Halk Ekmek bayiliğiniz iptal edildi’ yanıtı ile yıkıldı. 

Şu ana kadar herhangi bir ihtar gelmediğini ve olumsuz bir hal ile karşılaşmadığını dile getiren Kuruçay, “Yakınımdaki bir fırının beni şikayet etmesiyle büfemi kapattılar. Halbuki 4.5 yıl önce bana büfe izni verdiklerinde de fırın hizmet veriyordu. Alavere-dalavere ile benim elimden alıp yandaşlarına büfe verecekler. Beni ve benden ekmek alan 500 mahalleliyi mağdur ettiler” sözleriyle tepki verdi. Hasan Kuruçay, “Haksız yere benim büfemi elimden alan İBB’den bunun sebebini öğrenmek istiyorum. Benim büfemi niye kapattın?” diye soru sordu.

Bu büfeden ekmek satın alan vatandaşlar da duruma anlam veremediklerini ifade ederek büfenin kapatılmasına tepkilerini gösterdiler.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal