IATA: Coronavirüs Sebebiyle Hava Yolu Firmalarının Gelirleri 63 ile 113 Milyar Dolar Arasında Azalabilir

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), coronavirüs salgını sebebiyle hava yolu firmalarının gelirlerinin bu sene 63 ile 113 milyar dolar arasında azalabileceğini duyurdu.

05.03.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-17:41)  IATA: Coronavirüs Sebebiyle Hava Yolu Firmalarının Gelirleri 63 ile 113 Milyar Dolar Arasında Azalabilir
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), coronavirüs salgını sebebiyle hava yolu firmalarının gelirlerinin bu sene 63 ile 113 milyar dolar arasında azalabileceğini duyurdu.

Merkezi Kanada'nın Montreal şehrinde olan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nden (IATA) gelen açıklamada, coronavirüs salgınının hava taşımacılığı sektörüne etkisiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Uluslararası hava yolu firmalarının gelirlerinin bu sene coronavirüsün nasıl yayılacağına bağlı olarak 63 ile 113 milyar dolar arasında azalabileceği ifade edilen açıklamada, salgının bu firmaların kargo operasyonları üzerindeki tesiriyle ilgili bir öngörünün daha mevcut olmadığı belirtildi.

Gelen açıklamada, IATA'nın 20 Şubat'taki tahmininde, virüsün tesirinin daha çok Çin pazarıyla sınırlı kalması neticesinde 29,3 milyar dolarlık bir kazanç kaybının beklendiği anımsatılarak, 20 Şubat'tan beri virüsün 80'den fazla ülkeye yayıldığı ve Çin dışındaki rotalarda gelecek aylardaki rezervasyonların ciddi şekilde etkilendiğinin altı çizildi.

Finansal piyasaların, virüsün ekonomik etkisine kuvvetli tepki gösterdiği belirtilen açıklamada, "Koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana hava yolu şirketlerinin hisse senedi fiyatları yaklaşık yüzde 25 düştü. Bu düşüş, 2003 SARS salgınındaki düşüşten 21 puan daha yüksek olarak gerçekleşti." ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada, IATA'nın bir senaryosuna bakıldığında, gelirlerdeki en fazla kaybın neredeyse 50 milyar dolar ile Avustralya, Çin, Japonya, Malezya, Singapur, Güney Kore, Tayland ve Vietnam piyasasında görüleceği belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal