Huzurevindeki İhmal 54 Yaşlıya Coronavirüs Bulaştırdı

Özel bir bakım evinde düzenli olarak kontrole giden doktora coronavirüs bulaştı. Doktor bunu bakımevinin yönetimine bildirirken, bakımevinde kalan yaşlıların tamamına test yapıldı. Bakımevinde bulunan 54 kişinin tamamının test sonuçları pozitif çıktı.

28.04.2020-09:59 - (Son Güncelleme: 28.04.2020-09:44) Huzurevindeki İhmal  54 Yaşlıya Coronavirüs Bulaştırdı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde şimdiye kadar 112 binden fazla insanı etkiledi. Filyasyon ekipleri bugüne kadar virüsün kaynağını bulmak için yoğun bir şekilde çalışma yürüttü. 

Konuyla ilgili olarak Milliyet'ten Mert İnan'a açıklamalarda bulunan bir filyasyon uzmanı, "Huzurevine yaşlıları kontrole giden doktor, 54 yaşlının tamamına coronavirüs bulaştırdı." ifadelerini kullandı.

Açıklamalara devam eden filyasyon uzmanı, "Özel bir bakımevine, yaşlıların rutin kontrollerini her hafta bir dahiliye uzmanı doktor yapmaktadır. Bu doktorun geçtiğimiz günlerde, ateş, öksürük gibi şikayetleri başlıyor. Covid-19 testi yapılan doktorun test sonucu pozitif çıkıyor. Doktor huzurevini arayıp durum hakkında bilgi veriyor. Huzurevi de endişeye kapılarak İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne durumu aktarıyor. Sağlık şikayeti olan dokuz kişiden sekizine test yapılırken, bu kişilerin sonuçları pozitif çıkıyor. Bunun üzerine huzurevindeki tüm yaşlılar ile çalışanlara test yapılmasına karar veriliyor. Özel huzurevinde toplam 54 yaşlının tamamının test sonucu pozitif çıkıyor. Test sonuçları pozitif çıkan yaşlılar tedavi için İstanbul'daki farklı hastanelere sevk ediliyor. En son görev için gittiğimiz bir kamu hastanesinde özel bakımevindeki üç yaşlı hastanın taburcu edileceği konuşuluyordu. Huzurevi şu an kapalı olduğundan yaşlıların durumu ne oldu, bilmiyoruz. Ayrıca söz konusu yaşlı bakımevinde Covid-19'a karşı tedbirli davranan ve sıkı korunan çalışanlarda bile virüs tespit edildi." dedi.

FİLYASYON NEDİR?

Filyasyon, herhangi bir bulaşıcı hastalığın hangi sebeplerden ötürü kaynaklandığının tespit edilmesi işlemine verilen isimdir. Başka bir deyişle kaynak arama çalışmasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal