24.10.2020-11:28 (Son Güncelleme:26.04.2024-03:39)


1

Hülya Avşar ve Kaya Çilingiroğlu’nun Kızı Zehra Çilingiroğlu, bir kafede eski sevgilisinin kız arkadaşının üzerine fırlattığı demlikle gündeme gelmişti. Bunun üzerine Hülya Avşar, yapılan haberlerde Zehra’nın korunma hakkını elinden alarak ifşa edenleri ihbar etti ve adli para cezasına çarptırılmasını sağladı.



2

Zehra Çilingiroğlu, henüz 17 yaşındayken bir mekanda eski sevgilisini başka bir kızla sohbet ederken görmüş ve sevgilisinin yanındaki genç kızın üzerine demlik fırlatmıştı. Demliğin içerisindeki sıcak su nedeniyle hafif bir şekilde yaralanan genç kız, Zehra Çilingiroğlu’ndan şikayetçi olmuş ve uzlaşmayı reddetmişti.



3

Çilingiroğlu ise, yapılan şikayet için savcılığa gelerek ifade vermiş ve pişmanlığını dile getirmişti. Öte yandan birçok yayın kuruluşunda konu haber yapılarak gündeme getirilmişti. Basında yer alan bu haberlerde kızının adının açık bir şekilde yazılmasından rahatsızlık duyan Hülya Avşar ise, 18 yaşından küçük olduğunu kişilik haklarının zedelendiğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.



4

Savcılık, küçük kızın adının açık yazılması sonucu rencide edildiğini ve Zehra’nın korunma hakkının elinden alınarak ifşa olduğunu öne sürerek dava açtı. Zehra Çilingiroğlu’nun adını açık bir şekilde yayınlayan basın çalışanı hakkında yapılan yargılama bugün son buldu.



5

Mahkeme, 18 yaşından küçük olduğu dönemde Zehra Çilingiroğlu'nun adını haberde açık bir şekilde yayınlayan şahsı 10 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr