Hulusi Akar, uluslararası toplantıda konuştu: Ukrayna'da acilen ateşkese gidilmelidir!

Türkiye, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya, Polonya ve Ukrayna’nın Savunma Bakanları video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanı Akar, "Ukrayna’da sivillerin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesinin aciliyeti vurgulanmıştır." ifadelerini kullandı.

07.04.2022-10:46 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-11:44) Hulusi Akar, uluslararası toplantıda konuştu: Ukrayna'da acilen ateşkese gidilmelidir!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bölgedeki güvenlik ve savunma başlıklarının detaylıca konuşulduğu toplantıyla ilgili, "Görüşmede, diplomatik bir çözüme yardımcı olmak üzere Ukrayna’da acilen ateşkese gidilmesinin önemi ve sivillerin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesinin aciliyeti vurgulanmıştır." şeklinde konuştu.

Bakan Hulusi Akar, Bulgaristan Savunma Bakanı Dragomir Zakov, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, Romanya Savunma Bakanı Vasile Dîncu, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile altılı videokonferans görüşmesinde gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Görüşme çok verimli geçti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ülkemizin daveti ve organizasyonuyla düzenlenen söz konusu toplantıdan sonra bazı açıklamalar yaptı ve düzenlenen görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

Hulusi Akar, uluslararası toplantıda konuştu: Ukrayna'da acilen ateşkese gidilmelidir!

Bölgedeki güncel güvenlik ve savunma alanları hususunda fikir alışverişinde bulunduklarına vurgu yapan Akar, "Görüşmede, diplomatik bir çözüme yardımcı olmak üzere Ukrayna’da acilen ateşkese gidilmesinin önemi ve sivillerin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesinin aciliyeti vurgulanmıştır." açıklamalarında bulundu.

Krizin ilerlememesi için tedbirler konuşuldu

Toplantıda masaya yatırılan farklı konularla ilgili de açıklamalar yapan Bakan Akar, "Görüşmede, ayrıca mayınla mücadele dahil Karadeniz’de barış, sükûnet ve istikrarın korunması için iş birliğinin önemi bir kez daha dile getirilmiştir. Son olarak ağırlaşan insani durum nedeniyle insani yardımlara aralıksız devam edilmesi ve bölgede krizin daha fazla tırmanmasının önlenmesi için alınması gereken tedbirler üzerinde durulmuştur." ifadeleriyle değerlendirmelerini noktaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal