Hulusi Akar ile Komuta Kademesi Azerbaycan'da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, Türkiye ve Rusya arasında kurulacak Ortak Merkez’de görev alacak Türk askerleri ile Bakü'de görüştü.

31.12.2020-09:01 - (Son Güncelleme: 31.12.2020-09:01)

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kuvvet Komutanlarıyla Bakü'ye gitti.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile öteki görevliler aracılığıyla karşılanan Hulusi Akar ile komutanlar, Azerbaycan EDOK Komutanlığına giderek orada gerçekleştirilen askeri merasime katıldı.

Türkiye-Rusya arasında yapılacak Ortak Merkez’de görev üstlenecek Türk askerlerinin de olduğu merasimde askerlere seslenen Hulusi Akar, tarihi şani ile şerefle dolu Azerbaycan ordusunun elde ettiği zafer sebebiyle tebrik etti.

Ordusunu 44 gün devam eden harekatta sık sık destekleyen Azerbaycan vatandaşlarını da selamlayan Hulusi Akar, sahnedeki panodaki yazılara dikkat çekerek, “Her şey açık ve net, Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ebedidir, sarsılmaz. Bunu herkesin kafasına yazması lazım, kimse unutmasın, kimse yanlış hesap yapmasın.” şeklinde konuştu.

Bakan Hulusi Akar, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Ortak Merkez’den ateşkesin gözetlenmesi ve takibi söz konusu. Vazifemizi yapmak için arkadaşlarımız burada hazır. Ayrıca EYP ve mayınların bulunması, bunların etkisiz hale getirilmesi, bunların masum insanlara zarar vermemesi için de elimizden gelen gayreti gösterdik, göstereceğiz. Bu konuda Azerbaycan ordusu ve TSK bir yumruk haline geldi. Bu konunun halledilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü bizim milletimiz asildir, adaletlidir, insani değerlere, çevreye, masum insanlara karşı çok hassastır.

Biz sadece teröristle veya asker askere savaşırız. O hainler, alçaklar gibi, Azerbaycan’ın şehirlerine roket atanlar gibi, Hocalı’da katliam yapanlar gibi değiliz. Biz bir an önce bölgeyi güvenli bir hale getirip bütün insanların rahat ve huzur içinde, Azerbaycan devletinin yasaları çerçevesinde yaşayan herkese güvenli bir hale getirmek için gayretlerimizi sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz. Bu Ortak Merkez çalışmaya başladıktan sonra faaliyetlerimiz yoğunlaşacak ve Türk-Rus askerleri birlikte çalışmak suretiyle Azerbaycanlı kardeşlerimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar müdafaa etme görevimizi yerine getireceğiz.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal