Huawei P Smart İçin Google ile Anlaşmaya Vardı

Çinli teknoloji markası Huawei Google ile servisleri konusunda sonunda anlaşmaya vardı. Huawei'in yakın dönemde çıkarmayı planladığı Huawei P Smart'lar Google servisleri desteğiyle birlikte gelecek.

09.05.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-16:43) Huawei P Smart İçin Google ile Anlaşmaya Vardı

ABD'nin Çin ile ulan ticari savaşlarında Google tarafından dışarıda bırakılan Huawei, kendi yazılım ekosistemini geliştiriyor. Ancak Google servisleri kadar bir zenginliği göstermesi tahmin edilenden daha fazla zaman alacağa benziyor.

Pazarda zor durumda kalmak istemeyen Huawei ABD-Çin arasındaki anlaşmaların ardından Google'ın kapısını çaldı. Şirket yetkililerinin Google ile anlaşmaya varmasıyla birlikte firmanın yakın zamanda çıkarmayı planladığı Huawei P serisi akıllı telefon ailesi Google servisleri desteğiyle piyasaya çıkacak.



Huawei P Smart 2020'ın çok büyük ihtimalle 1 ay içerisinde piyasaya çıkması bekleniyor. Serinin Avrupa fiyatı 200 Euro'dan başlayacak. Türkiye'de de satılacak telefonun Google desteğini devam ettirebilmesi için eski işlemciyi kullanmaya devam etmesi gerekiyor.



Cihazın işlemcisinde bu nedenle Kirin 710F olarak belirlenmiş. 4 GB RAM'le donatılan akıllı telefon 6,2 inç ekran büyüklüğünde ve 2340 x 1080 çözünürlüğünde LCD panel ile teknoloji severlerin karşısına çıkacak. Arkada 13 megapiksellik bir ana kamera ile 2 megepiksellik ultra geniş açılı kamera bulunduracak cihazın ön kamerası ise 8 megapiksel olacak.



Ayrıca 3400 mAH batarya ve 128 GB depolama kapasitesine sahip olacak Huawei P Smart'lar Android 9 Pie sürümüyle yüklü gelecek. Gece siyahı, zümrüt yeşili ve şafak mavisi olmak üzere 3 farklı reng seçeneğine sahip olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal