Huawei Akıllı Telefon Pazarından Çekiliyor mu?

ABD tarafından getirilen ambargolar yüzünden sıkıntılı zamanlar geçiren Huawei, akıllı telefon sektöründen tamamen çekilmek zorunda kalabilir.

31.08.2020-15:10 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-15:06) Huawei Akıllı Telefon Pazarından Çekiliyor mu?

Son yılların yükselen ve gözde akıllı telefon üreticilerinden Huawei, Apple ve Samsung gibi teknoloji devleri ile başa baş bir yarışın içine girmişti. Ancak aniden patlak veren ABD ve Çin arasındaki ekonomik kriz her şeyin ters düz olmasına sebep olmuş ve Başkan Donald Trump tarafından ilk hamle olarak ABD şirketlerinin Huawei ile çalışması engellenmişti. Sonraki aşamada ise bir akıllı telefon için gerekli olan parçaların satışı ile ilgili üreticilerin, Huawei ile iş yapması engellenmişti.

HUAWEİ’DE İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR

Söz konusu ambargoların ardından Huawei, bir süredir mobil sektörde kımıldayamaz hale geldi. Analist Ming-Chi Kuo, hazırladığı detaylı raporda Apple, Oppo, Vivo ve Xiaomi gibi rakiplerinin pazardaki paylarının yükselmesine rağmen Huawei’de işler yolunda gitmiyor.

HUAWEİ MOBİL SEKTÖRDEN ÇEKİLEBİLİR

Çünkü hâlihazırda ambargolar yüzünden eli kolu bağla olan şirket, yakında ABD’nin yeni ambargolarıyla yüzleşme zorunda kalacak ve parça siparişi verebilmek için daha çok uğraşması gerekecek.

Akıllı telefon sektöründeki durumu zorda olan Huawei için en kötü senaryo, pazardan tamamıyla çekilmek olacak. Çekilmediği takdirde bile sahip olduğu pazar payını kapmak isteyen rakiplerinin yüzü gülecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal