Hrant Dink Cinayetinde Yargılanan Emekli İstihbaratçı Öldürüldü

Gazeteci Hrant Dink cinayetinde hadise yerinde bulunduğu iddiasıyla tutuklandıktan sonra dava sürecinde tahliye edilen emekli jandarma istihbaratçı astsubay Şeref Ateş, saldırıda yaşamını yitirdi.

12.03.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-14:32) Hrant Dink Cinayetinde Yargılanan Emekli İstihbaratçı Öldürüldü

Gazeteci Hrant Dink cinayetinde hadise yerinde bulunduğu iddiasıyla tutuklandıktan sonra dava sürecinde tahliye edilen emekli jandarma istihbaratçı astsubay Şeref Ateş, saldırıda yaşamını yitirdi.

Denizli'de sürücü Şeref Ateş, hakimiyetindeki 81 DE 868 plakalı araçla seyir halindeyken, yanına yanaşan beyaz bir araçtan ateş açıldı.

Saldırganlar hızı bir şekilde olay yerinden uzaklaşırken; yoldan geçen sürücüler, polis ve sağlık ekiplerine olayı ihbar etti. İhbar üzerine hadise yerine giden sağlık ekibi, aracında kanlar içinde, hareketsiz olan Şeref Ateş’in yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Yapılan incelemenin akabinden Şeref Ateş’in cansız bedeni, otopsi yapılmak için morga kaldırıldı. Polis, saldırganların yakalanması için araştırma başlattı.



'AĞABEY' DENİLDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Düzce'de ikamet eden Şeref Ateş'in, Dink cinayetinin planlaması ve yürütülmesi için Dink'in evinin olduğu ve sahibi olduğu Beyaz Adam Yayıncılık iş yeri çevresinde keşif faliyeti yapan şahıslarla irtibatta olduğu, askeri hiyerarşik yapıda üst rütbede vazife yapan şahısların Ateş’e 'ağabey' dediği öne sürülmüştü.

Savcılık da bu vaziyeti, FETÖ içinde yasal hiyerarşi dışında örgütsel bir yapılanma ve örgüt içerisinde olduklarını teyit eder nitelikte olduğu değerlendirmesini yapmıştı.

TEŞ, 2017'DE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Mahkeme kurulu 2016 yılında tutuklanan Ateş'in, 2017 yılında görülen mahkemede tahliyesine karar verildi.

Kurul tahliyeyi, "HTS kayıtlarındaki baz bilgilerinin cinayet tarihi, saati ve yeriyle örtüşmemesine, Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen 10 Ekim 2017 tarihli raporda, 'olay mahallinde (Şişli) olduğu iddia edilen kişilere ait görüntülerin sanıklarla uyuşmadığı' bilgisinin yer almasına ve tutuklu kaldıkları süreye" göre kararlaştırdı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal