Honaz'da Seçimler İptal Edilince Vali Yardımcısı Belediye Başkanı Olarak Atandı

Denizli'nin Honaz ilçesinde seçimlerin iptal edilmesinin ardından Denizli Valisi Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Turan Atlamaz'ı 2 Haziran'a kadar belediye başkanı olarak atadı.

16.04.2019-17:47 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-17:53) Honaz'da Seçimler İptal Edilince Vali Yardımcısı Belediye Başkanı Olarak Atandı

Denizli'nin Honaz ilçesinde, belediye başkanlığı seçiminin, AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazı neticesinde iptal edilmesi sebebiyle Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, 2 Haziran Pazar gününe dek Honaz Belediye Başkanlığı vazifesini yapacak.

İKİ ADAY ARASINDAKİ FARK 1 OYA İNDİ

Honaz'da, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, 22 bin 602 seçmenden 20 bin 93'ü oy kullandı. Bu oylardan 19 bin 13'ü geçerli sayıldı. Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Yüksel Kepenek 9 bin 389, rakibi Cumhur İttifakı'nın adayı AK Parti'li Turgut Devecioğlu ise 9 bin 381 oy aldı. AK Parti'nin İlçe Seçim Kurulu'na itirazı ardından 41 sandıkta oylar tekrar sayıldı. Bunun sonrasında Kepenek'in oyu, 9 bin 387'ye inerken, Devecioğlu'nun oyu ise 9 bin 384'e çıktı. Oy farkı da 3'e indi. AK Parti ve CHP'nin sonuçlar ile alakalı İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine 13 sandıkta geçersiz oyların tekrar sayılmasıyla Kepenek ile Devecioğlu arasındaki fark 1'e düştü.

SEÇİMLER 2 HAZİRAN'DA YENİLENECEK

AK Parti, bu defa seçimde oy kullanmaması lazım olan kısıtlı 5 kişinin oy kullandığını gerekçe gösterip, YSK'ya itiraz etti. İtirazı görüşen YSK tarafından Honaz'daki seçimler iptal edilip, tekrarlanmasına karar verildi. Buna göre, Honaz ilçesinde belediye başkanlığı seçimi, 2 Haziran Pazar günü tekrarlanacak.

Denizli Valisi Hasan Karahan da boş kalan Honaz Belediye Başkanlığı vazifesine, 2 Haziran'a dek Vali Yardımcısı Turan Atlamazı'ı atadı. Vali Yardımcısı Atlamaz, yenilenecek belediye başkanlığı seçiminde kazanan kişiye, vazifeyi devredecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal