Hollanda’dan Rusya’ya Ukrayna tavrı: F-16 sevkiyatı yapılacak

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Rusya işgaline karşı mücadele eden Ukrayna’ya F-16 savaş uçağının gönderileceğini açıkladı. İşte detaylar...

23.12.2023-10:03 - (Son Güncelleme: 23.12.2023-11:11) Hollanda’dan Rusya’ya Ukrayna tavrı: F-16 sevkiyatı yapılacak

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, diğer tarafta ise 2 sene önce başlayan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş da sürüyor. Gittiği her ülkede dünya liderlerinden askeri ve maddi yardım talep eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e Hollanda’dan sevindirici haber geldi.

Başbakan Ukrayna’ya yapılacak yardımı açıkladı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Rusya’nın işgaline karşı mücadelesine yardımcı olmak üzere Ukrayna’ya 18 adet F-16 savaş uçağı teslim edileceğini açıkladı. Hollanda hükümetinin aldığı bu kararı Zelenskiy’e bildirdiğini aktaran Rutte, “F-16 teslimatı Ukrayna’ya askeri destek konusunda yapılan anlaşmaların en önemli unsurlarından biridir" dedi.

Zelensky

Zelenskiy Rutte’ye teşekkür etti

Uçakların teslimatının Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın ihracat iznine ve Ukrayna’daki personel ile altyapı kriterlerinin yerine getirilmesine bağlı olduğunu söyleyen Rutte, herhangi zamandan da bahsetmedi. Hollanda hükümetinin aldığı kararın ardından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Mark Rutte ile görüşerek Hollanda hükümetinin aldığı ilk 18 F-16 uçağını Ukrayna’ya teslim etme kararından dolayı teşekkür ettim" dedi.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal