Hollanda’da Camiye Tehdit Mektubu: Bütün Camiler Yakılmalıdır

Hollanda’nın Almere şehrinde bulunan Ömer İbn El Hattab Camisi'ne “Müslümanlar suçludur ve diri diri yakılmalıdır” ifadelerinin yer aldığı tehdit dolu bir mektup gönderildi.

10.04.2021-09:13 - (Son Güncelleme: 10.04.2021-09:13) Hollanda’da Camiye Tehdit Mektubu: Bütün Camiler Yakılmalıdır

Hollanda'da tehdit mektubu gönderilen caminin sosyal medya hesabı üzerinden, caminin son altı senede üç kez saldırıya uğradığı bildirildi.

Ömer İbn El Hattab Camisi'nin sosyal medya paylaşımında, bu defa camiye tehdit mektubu yollandığı ifade edildi. Gelen tehdit mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Müslümanlar suçludur ve diri diri yakılmalıdır. Bütün camiler yakılmalıdır. Tüm Faslılar ve Türkler ülkeyi terk etmelidir yoksa Auschwitz'deki Yahudiler gibi gazla boğulacaktır. Yaşasın Zafer (Sieg Heil). Adolf Hitler hala yaşıyor."

Cami cemaatinin bu mektupta ifade edilenlerden oldukça korktuğu ve bu korkunç tehditlerin daha ne kadar devam edeceğini sorduğu aktarıldı.

Yerel medyaya yansıyan haberde de cami vakfı idarecilerinin durumu emniyete şikayet ettiklerini ve emniyet güçlerinin olayı araştırdığı kaydedildi.

Haberde, Hollanda'da önceki hafta pek çok camiye bir zarf içerisinde "Toplumumuzda kendini acındıranlara Paskalya hediyesidir" yazılı çocuk bezi ve Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin olduğu parçalanmış kağıtları ile Hz. Muhammed'e  hakaret edilen karikatürünün yollandığı bilgisi de aktarıldı.

Önceki hafta aynı zamanda, Gouda şehrindeki Fas İslam Derneğine bağlı inşası devam eden Esselam Camisi'nin 40 yaşındaki bir saldırganın kundaklandığı ve camide hasar meydana geldiği bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal