Hollanda'da 5 Türk Meclis'e Girdi

Hollanda'da 150 mensuplu Temsilciler Meclisi'nin seçtiği milletvekili genel seçimleriyle beraber beş Türk de aday çıkarıldıkları Meclis'e girdi.

19.03.2021-11:57 - (Son Güncelleme: 19.03.2021-11:57) Hollanda'da 5 Türk Meclis'e Girdi

Hollanda’da yapılan seçimler, koronavirüs (kovid-19) gölgesinde 3 güne yayılarak yapıldı.

17 Mart tarihinde yapılan genel seçimlerinin akabinde beş Türk kökenli aday, Temsilciler Meclisi’ne girdi.

Hollanda'da, 150 mensup Temsilciler Meclisi'nin seçildiği milletvekili genel seçimlerinden, devlet ortağı liberal sağ ile liberal sol partiler zafer elde etti. Sol partiler de, oldukça oy kaybı yaşadı.

TÜRKLER HOLLANDA MECLİSİ'NE GİRDİ

Hollanda'da mensuplarının çoğu Türk ve göçmenlerin olduğu Denk Partisi'nde başkent Amsterdam ile Rotterdam şehirlerinde zafer mutluluğu yaşandı.

Genel seçimlerin ilk neticelerine göre, meclise girme hak elde eden beş Türk kökenli vekiller de, şu ifadeleri kullandı:

"Nilüfer Gündoğan, VOLT Partisi, ikinci sıra (Amsterdam) Tunahan Kuzu, DENK Partisi, ikinci sıra (Rotterdam) Mahir Alkaya, Socialistiche Partij SP, üçüncü sıra (Amsterdam) Hülya Kat, D66, onyedinci sıra (Amsterdam) Dilan Yeşilgöz-Zegerius, VVD, beşinci sıra (Amsterdam)."

DENK PARTİSİ MECLİSE 3 VEKİL YOLLADI

Oyların hepsinin sayılmasıyla açıklanan resmi neticelere de mensupların çoğunu Türklerin ile göçmenlerin oluşturduğu Denk Partisi sandalye sayısını üçe yükseltti.

Konu olan neticeler, parti merkezinde mutlulukla karşılandı. Farid Azarkan ile Tunahan Kuzu’nun akabinde 3. sırada da babası Türk olan Stephan van Baarle, Hollanda federal meclisine girmeyi garanti altına aldı.

Hollanda Denk Parti Kurucusu Tunahan Kuzu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “Şu anda, Rotterdam’da sonuçlar geldi. Rotterdam’da 4’üncü büyük parti olduk. Oylarımız artırdık, oran olarak da artırdık. Üç tane milletvekili çıkardık. Artık Denk Hollanda parlamentosunda kalıcıdır. Denk mücadelesine yeni bir ekiple yeni bir enerjiyle devam edecektir. Bunun için gerçekten çok mutluyum.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal