Hollanda vatandaşlığı nasıl alınır? Hollanda vatandaşlığı başvuru süreci

Hayatınızı Hollanda'da geçirmek istiyorsanız vatandaşlık alma şartları ile ilgili gerekli şartları taşımanız ve başvuru sürecini tamamlamanız gerekir. İşte Hollanda vatandaşlığı ile ilgili bilmeniz gerekenler.

31.05.2022-00:17 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-00:17) Hollanda vatandaşlığı nasıl alınır? Hollanda vatandaşlığı başvuru süreci

Hayatınızı Hollanda’da ve diğer Avrupa ülkelerinde geçirmek istediniz. Hollanda vatandaşlığı alabilmek için aranan şartlar ile ilgili araştırma yapmaya başladınız. Şüphesiz, tüm ülkeler vatandaşlık hakkının elde edilebilmesi için belirledikleri şartların sağlanmasını talep eder. Buna göre doğrudan kendiniz veya şirketler üzerinden başvuru yaparak Hollanda vatandaşlığı alabilirsiniz. Hollanda vatandaşlığı alabilmek için Konsolosluk veya Büyükelçiliklere doğrudan başvuru yapmanız mümkün değildir. Peki Hollanda vatandaşlığı almak için izlenmesi gereken yollar neler?

Hollanda vatandaşı almak için neler yapılmalıdır?

Hollanda vatandaşlığı alabilmek için izleyebileceğiniz yollar;

Evlilik, oturma izni, yatırım, istisnai durumlar, çocuklar, Hollanda asıllı olup Hollanda vatandaşı olmamak, mülteci statüsüyle Hollanda vatandaşı olmak.

Hollanda vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?

Hollanda’dan vatandaşlık alabilmek için, kişilerin Hollanda’da yaşadıkları yerdeki belediye binalarına başvuruda bulunup gerekli belgeleri teslim etmesi gerekir.

Hollanda vatandaşlık şartları nelerdir?

Hollanda vatandaşlığı alabilmek için;

18 yaşında veya daha büyük olmanız,

Kimliğinizi ve uyruğunuzu belgeyle kanıtlamanız,

Oturma izniyle en az 5 yıl Hollanda Krallığı’nda yaşamanız,

Vatandaşlık kabul başvurusu ve kabul tören tarihinde oturma iznine sahip olmanız,

Felemenkçe okuyup yazma yetkinliğine sahip olmanız,

Yurttaşlık entegrasyon sınavını başarıyla tamamlamanız,

Mevcut vatandaşlıkları reddetmeniz,

Kabul töreninde dayanışma beyanında bulunma şartlarını sağlamanız beklenir.

Hollanda vatandaşlığı için gereken belgeler nelerdir?

Hollanda’dan vatandaşlık alabilmek için;

Pasaport ya da seyahat belgesi, doğum belgesi, yurttaşlık entegrasyon sınavında başarılı olduğunuza dair belge, oturma izni veya yasal ikamet kanıtı gerekiyor.

Tüm bu belgeleri vatandaşlık başvurusu sırasında teslim etmeniz gerekmektedir. Bunların dışındaki evraklar tamamen başvuruda bulunduğunuz vatandaşlık türüne göre değişir.

Hollanda’da vatandaşlık ücretleri

Hollanda vatandaşlığı almak isteyenlerin tek kişi için 925 Euro ödemesi gerekiyor. Eğer evliyseniz ve aynı anda Hollanda vatandaşlığı için başvuruda bulunuyorsanız ayrı ayrı ücret talep edilmez. Evlilik cüzdanınızı gösterdiğinizde ödenmesi gereken ücret 1181 Euro olarak yansıtılmaktadır. Çocuklarınız için de Hollanda vatandaşlığı alacaksanız, her bir çocuk için 925 Euro ödemeniz gerekir.

Hollanda kaç yılda vatandaşlık verir?

Hollanda’dan vatandaşlık almak isteyen kişilerin en az 3 yıl Hollanda vatandaşı biriyle evli olması gerekir. Eğer biriyle evlenmeyecekseniz veya halihazırda evli olarak ülkeye gitmişseniz, ülkede en az 5 yıl ikamet etmeniz gerekir.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal