Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Dünya Kupası'nın Katar'da olmasını eleştirdi!

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Katar'ın 2022 Dünya Kupası ev sahipliğinin arkasındaki gerçek nedenlerin para ve ticari çıkarlar olduğunu aktardı.

22.03.2022-13:43 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-16:50) Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Dünya Kupası'nın Katar'da olmasını eleştirdi!

FIFA'nın 2022 Dünya Kupası ev sahipliğini Katar'a vermesi büyük eleştirilere yol açtı. Katar'da stadyumlarım inşası sırasında binlerce işçi göçmenin hayatını kaybetmesi, güvenlik ihlalleri anlamında yoğun eleştirilere neden olmuştu. Hatta Dünya Kupası'nın Katar'dan alınması gündeme gelmişti. Fakat FIFA, futbolu daha küresel hale getirme ve daha fazla ülkede yeni hayran kitlelerine ulaşma arzularından bahsederek bu kararın arkasında durmuştu.

Son olarak ise Hollanda Milli Takım teknik direktörü Louis van Gaal de FIFA'nın kararını eleştiren son isim oldu. 

Teknik adamın tepkisi çok konuşuluyor

İngiliz basınından Mirror'ın haberine göre Louis van Gaal 2022 Dünya Kupası'na Katar'ın ev sahipliği yapma kararını 'saçmalık' olarak nitelendirdi.

Hollandalı teknik adam konuyla ilgili olarak, 'Daha önceki basın toplantılarında da söylemiştim. Bence Dünya Kupası'nın orada olması saçma bir karar. FIFA'nın futbolu geliştirmek istediğini söylediği bir ülkede oynuyoruz. Bu saçmalık ama önemli değil. Bu karar parayla ve ticari çıkarla ilgili çünkü FIFA'da bu önemli.'

'Benim bu uzmanlığımla neden FIFA veya UEFA'da herhangi bir komitede yer almadığımı düşünüyorsunuz? Çünkü bu tür organizasyonlara her zaman karşı çıktım. Bunu Katar'da da söyleyebilirim ama bu, dünyanın sorundan kurtulmasına yardımcı olmaz.' şeklinde açıklamalarına son verdi.

Van Gaal'den FIFA'ya tepki geldi!

Turnuvanın ülkede oynanmasına yönelik yoğun eleştiriler vardı

Katar'da dünya kupası oynanmasıyla ilgili olarak Almanya'nın orta saha yıldızı Toni Kroos'da yoğun eleştiriler yapmıştı. Toni Kroos, Katar'ın ev sahipliğini yapmasını 'yanlış' olarak nitelendirdi. Turnuva yaklaşırken ortaya çıkan eleştiriler de artmaya devam etmekte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal