Hollanda Mahkemesi FIFA 21’i Kumar Olarak Nitelendirdi

En popüler spor oyunu serisinin yeni halkası FIFA 21 için Hollanda mahkemesinden ilginç bir karar çıktı. Oyundaki ‘lootbox’ sistemleri kumar olarak nitelendirilerek para cezası verildi.

02.11.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-09:00) Hollanda Mahkemesi FIFA 21’i Kumar Olarak Nitelendirdi

FIFA 21’de başka oyuncular ile mücadele edebilmek için her kullanıcını kendi takım kadrosunu oluşturması gerekiyor. Bunun içinde ‘loot box’ denilen ve içinden futbolcu kartlarının çıktığı şans kutularını açmak gerekiyor. Kutuların içinden iyi futbolcular çıkabileceği gibi sıradan futbolcular da çıkabiliyor.

İYİ FUTBOLCU ÇIKMASI İÇİN KUTU AÇILIYOR

Loot box’lar oyun içinde kazanabileceği gibi parayla da alınabilir. Üstelik içinden iyi futbolcu çıkma olasılığı bulunan kutular daha yüksek fiyatla kullanıcılara sunuluyor. Uzun zamandır Hollanda’nın gündeminde olan bu durumla alakalı mahkemeden karar çıktı.

HOLLANDA'DAN LOOT BOX SİSTEMİNE KUMAR KARARI

Hollandalı Kumar Otoritesi tarafından yapılan açıklamaya göre FIFA içerisinde yer alan Ultimate Team paketleri artık “kumar” olarak kabul ediliyor. Yapımcı EA Games, bu paketleri kaldırmadığı her hafta 500 bin Euro ödeyecek. Hemen hemen tüm çevrimiçi oyunlarda var olan bu şans sistemi hakkındaki emsal niteliğindeki kumar kararı, diğer yapımları da etkileyecek gibi duruyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal