Hobi Olarak Başladığı İşte Paraya Para Demiyor!

Şanlıurfa'da bir arkadaşında gördükten sonra hobi olarak hindi yetiştiriciliğine başlayan Yasin Dil, ülkenin her yanından sipariş geldiğini söylüyor.

12.09.2021-16:38 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-16:38) Hobi Olarak Başladığı İşte Paraya Para Demiyor!

Yasin Dil, ‘İlimizde üretim yapan irili ufaklı üreticimiz bulunuyor. Hindi mevcudum 5 bine çıktı, yaklaşık 50 bin civciv üretiyoruz. Destek verilmesi halinde önümüzdeki yıl üretimi 2 katına çıkarmayı hedefliyorum.’şeklinde konuştu.

HOBİ OLARAK BAŞLADI

Şanlıurfa'da yaşayan Yasin Dil, arkadaşından görerek evinin bahçesinde hindi yetiştiriciliği yapmaya başladı. Genç girişimci Genç Çiftçi Projesi’yle geliştirerek, kendi kurduğu tesiste yetiştirdiği hindileri için ülkenin her yerinden sipariş geliyor.

Genç girişimci Yasin Dil, kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan kırsal Gülveren Mahallesinde yaşıyor. Bir müddet değişik illerde inşaat işlerinde çalışan genç girişimci, bu zaman içinde arkadaşından gördüğü hindi yetiştiriciliğini mahallede yapmaya karar verdi. Genç girişimci, memleketine döndüğü zaman hobi olarak 30 hindi alıp üretim yapmaya başladı.

Dil, zaman içinde hayvan sayısını artırarak, Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Genç Çiftçi Projesi’nden faydalanarak aldığı destekle tesisini genişleterek tesiste bu yıl içinde 5 bin hindi ve yaklaşık 50 bin civcive ulaşmış oldu.

TALEPLERE YETİŞEMİYOR

Üretimini yaptığı hindileri et olarak ülkenin her yerine gönderdiğini ifade eden Genç girişimci Yasin Dil, taleplerin çok fazla olduğunu ve yetişemediğini de belirtti.

Girişimci Yasin Dil, bölge için kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin çok müsait olduğunu söyleyerek ‘İl genelinde hindi ve çeşitli kanatlı hayvan üretimini yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz.’şekline konuştu.

YILLIK ÜRETİMİ 2 KATINA ÇIKARMAYI HEDEFLİYOR

Yasin Dil, Şanlıurfa'da kanatlı hayvan üretiminde destek beklediğini söyleyerek, ‘İlimizde üretim yapan irili ufaklı üreticimiz bulunuyor. Hindi mevcudum 5 bine çıktı, yaklaşık 50 bin civciv üretiyoruz. Destek verilmesi halinde önümüzdeki yıl üretimi 2 katına çıkarmayı hedefliyorum.’dedi. Yetiştiriciliğini yaptığı hindileri ilk olarak İstanbul ve Ankara, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde pek çok ile gönderdiğini ifade ederek, bunun zahmetli bir iş olduğunu, 10 kişiyle yetiştiriciliğini sürdürdüğünü söyledi.

BU SEKTÖRDE BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ

Genç girişimci, Şanlıurfa’nın tarım ve hayvancılık kenti olduğunu ve burada her şeyin bol olduğunu ayı zamanda havasının, toprağının da iyi olduğunu söyleyerek, ‘Meralar kanatlı hayvanların yetişmesi için çok iyi. Burada tarım ürünleri çok olduğu için doğal yem bulmakta zorlanmıyoruz. Ürettiğimiz hindilere buğday, arpa, mısır, ot ve yeşillik veriyoruz. Fabrika yemlerini vermediğimiz için etleri de çok lezzetli oluyor.’dedi.

Dil, bunun yanında, ‘Hindi fiyatları bu sene iyi gidiyor. İnşallah bereketli bir yıl yaşarız. Üretimimizi her geçen yıl artırmaya çalışıyoruz. Destek verilmesi halinde bu tür işletmelerin sayısı artacaktır.’ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLERE HİNDİ ÜRETİMİNİ TAVSİYE EDİYOR

Kanatlı hayvan üretiminin kısa zamanda yetiştirilip satma imkanı bulunduğundan avantajlı olduğunu söyleyen Dil, ‘Burada 5 dönümün üzerindeki bir alanda tesis yaptım. Bu sektörde büyümeyi hedefliyoruz. Üniversitemiz ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün destek sunmaları halinde bu işi biraz daha profesyonel olarak yapabiliriz. Bu sektöre talep çok. Çiftçilere hindi üretimini tavsiye ediyorum.’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal