HM neden gündemde, neden boykot ediliyor? HM Türkiye LGBT propagandasına vatandaşlar boykot çağrısı

Dünyada adını duyurmuş olan İsveç giyim markası H&M, herkesi şaşırtan bir olaya imza attı. Türkiye'de internet sayfasında LGBT propagandası yapan H&M, vatandaşlar tarafından eleştirildi. İşte haberin detayları…

20.06.2022-02:19 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-02:19) HM neden gündemde, neden boykot ediliyor? HM Türkiye LGBT propagandasına vatandaşlar boykot çağrısı

İnternet sitesi üzerinden yaptığı LGBT propagandası ile herkesin dikkatini çeken H&M’e Türk vatandaşlar tepki gösterirken boykot çağrısında bulunuldu. Bir süredir sık sık gündeme gelen LGBT, Türkiye'de bazı kişiler tarafından kabul görmemektedir. Sapkınlığa yol açtığı düşünülen LGBT’ye destek veren H&M, bazı Türk vatandaşlar tarafından eleştirildi.

İnternet sitesinde ‘LGBT’ propagandası yapıldı

Dünyada İsveçli ünlü bir marka olan H&M, internet sitesi üzerinden “LGBT” propagandası yaptı. Dünyada sapkınlığın normalleştirilmeye çalışıldığı düşünülmektedir. H&M’in yaptığı paylaşım Türk vatandaşlar tarafından tepki gördü.

HM LGBT Paylaşımı

H&M’den skandal paylaşım

Türkiye internet sayfasında yayınlanan görüntüler ile birçok kişi kızarken durumun normal olarak görülmesi oldukça tepki gördü. H&M’in yapmış olduğu paylaşımda yer alan ifadeler şu şekildedir:

“Seçilmiş bir aile, birbirini desteklemeyi ve sevmeyi özellikle seçen insanlardan oluşuyor. Kimi seviyor olursanız olun, her ne olursa olsun orada olmaya ve kim olduğunuzu kutlamaya odaklanıyor. Birbirlerini seçen LGBTQIA+ aileleri ile tanışın.”

Paylaşım ile oldukça dikkat çeken H&M paylaşımın devamında ise şu sözleri vurguladı:

“Javier C: LGBTQ topluluğu olarak büyüyoruz ve hayatımızın geri kalanında hep yalnız kalacağımızı düşünüyoruz ancak bir noktadan sonra bunun doğru olmadığını fark ediyorsunuz. Seninle aynı olan insanları keşfediyorsun, onlar seni anlıyorlar ve onların etrafında kendini güvende hissediyorsun. Seçilmiş ailelerin önemi işte bu çünkü seçilmiş ailemizin içinde kendimiz olabiliyoruz, büyüyebiliyoruz, gülebiliyoruz, sevebiliyoruz, yaşayabiliyoruz.”

HM Skandal Paylaşım

Boykot çağrısı yapıldı

Türkiye'nin dört bir yanında şubesi bulunan H&M markasının yapmış olduğu bu paylaşımın ardından görenler olaya tepki gösterdi. Türk kültürüne oldukça ters olan LGBT, son zamanlarda sık sık gündeme gelirken en son olay ise H&M’in yaptığı paylaşım oldu.

Türkiye'de en çok önem verilen değerlerden biri de aile kavramıdır. Başka ülkeler tarafından aile yapısına saldırılması için yapılan paylaşımlar oldukça dikkat çekiyor. Büyük firmaların yapmış olduğu bu paylaşımlar vatandaşları da endişelendiriyor.

 Bir giyim markası sayfalarca “LGBT” hakkında yorum yapması ve bu durumun normalleştirilmesi pek çok kişi tarafından eleştirilmesine neden oldu. Paylaşımlar özellikle gençlerin özendirilmesi açısından yapılırken aileleri de korkuttu.

H&M skandal olaylara bir yenisini daha ekledi

Dünyaca ünlü markanın daha önce de İslam dinine yönelik yapmış oldu bir paylaşım oldukça dikkat çekti. Çorapta yazan“Allah” yazısı Müslümanlar tarafından eleştirildi.

HM Paylaşımı

HM neden gündemde

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal