Hızlı tren seferleri 10 Eylül’de arttırılıyor

İstanbul-Eskişehir arasında bulunan hızlı trenlere bilet bulamadığını ifade eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. 10 Eylül tarihinden itibaren sefer sayıları arttırılıyor. İşte detaylar…

06.09.2022-14:25 - (Son Güncelleme: 06.09.2022-17:12) Hızlı tren seferleri 10 Eylül’de arttırılıyor

Hızlı trenle İstanbul-Eskişehir arasında yolculuk yapan vatandaşları sevindirecek haber geldi. Seferlerin 10 Eylül tarihinde arttırılmaya başlanacağı belirtildi. Hızlı tren seferleri 10 Eylül'den tarihinden itibaren 44'ten 56'ya çıkarılacak. Eskişehir- İstanbul arasına da ilk defa sefer konulacak. Sabah saat 06.00'da Eskişehir'den İstanbul'a, akşam saat 20.40'ta İstanbul'dan Eskişehir'e hızlı tren seferleri olacak.

Vatandaşları sevindiren haber geldi

İstanbul-Eskişehir arasında seyahat etmek için bilet bulmakta zorlandıklarını belirten vatandaşların yeni gelen haberle yüzleri güldü. Hem tasarruflu hem de hızlı yolculuk yapmak isteyenler, sıklaşan seferlerle İstanbul-Eskişehir arasında rahatça yolculuk yapabilecek. Eskişehir'den, İstanbul'a sık sık Fenerbahçe maçı için gittiğini söyleyen Sadri Akın Çaprak, yeni seferle birlikte daha rahat yolculuk yapabileceğini ifade etti. Vatandaş için iyi olduğunu vurgulayan Çaprak, "Ben Fenerbahçeliyim. Maç günleri işten çıkar çıkmaz Kadıköy'e gitmek istiyorum. Gidiş bulup dönüş bulamadığımda sıkıntı oluyor. Seferler arttırılmadan önce en az iki hafta öncesinden yer ayırttırıyorduk. Bu kararla birlikte bu sorun kalkabilir" dedi. 

"Seferlerin arttırılması biz emekliler için iyi olur"

Sık sık İstanbul Eskişehir arasında özel aracı ile yolculuk yapmak zorunda kaldığın ifade eden Etem Özbayır, hızlı tren kullanmanın tasarruflu olduğunu belirterek, Yurtdışından oğlu geldiğinde İstanbul'a gitmek için maddi olarakta oldukça zorlandığını dile getirerek, "Memnun oluruz, bizim için ne kadar hızlı olursa o kadar iyi. Seferlerin arttırılması biz emekliler için iyi olur. Ben aracımla gelsem 2 bin lira yakar. Yurtdışından oğlum geldi, İstanbul'a gezmeye gideceklerdi gidiş bileti buldu ama dönüş bulamadı mecburen uçakla dönmek zorunda kaldı" dedi.

"Öğrenciler içinde güzel bir karar oldu”

Hızlı tren seferlerinde artışa gidilmesi en çokta öğrencileri sevindirdi. Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir’de okuyan binlerce genç, bilet bulamadıkları için yolculuk yapmakta zorlandıklarını belirterek, "İstanbul değil en basit Konya'ya bile bilet bulmakta zorlanıyorum. Öğrenci olduğum halde "Business'ta" gitmek zorunda kalıyorum. Bu da beni ekonomik olarak zorluyor. Hem öğrenci için hem de vatandaş için güzel bir karar" diye konuştu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal