Hisar O+ Özellikleri Nelerdir?

Yerli savunma sistemleri noktasında bir aşama daha geçildi. Yeni hava savunma sistemimiz HİSAR O+ en uzak menzildeki hedefini başarıyla vurdu. Peki, HİSAR O+ özellikleri nelerdir? HİSAR O+ menzili ne kadar? HİSAR O+ hangi avantajları sağlıyor?

09.03.2021-15:05 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-15:05) Hisar O+ Özellikleri Nelerdir?

Türkiye, yerli savunma sanayi ve hava savunma sistemleri noktasında yeni atılımlar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, tamamen yerli sistemlerle geliştirilen Türk hava savunma sistemi HİSAR-O+ bir testi daha başarıyla geçti. HİSAR O+ başarısı, yerli savunma sistemlerindeki gelişmeleri dikkatle takip eden vatandaşlarımızı gururlandırdı. 

HİSAR O+ (PLUS) MENZİLİ NE KADAR?

Yerli hava savunma sistemimiz HİSAR-O+ kendisini bekleyen bir testi daha başarıyla geçti. Geliştiricileri Türk mühendisleri olan HİSAR Hava Savunma Sistemi daha şimdiden ilgileri üzerinde topladı. Peki, HİSAR-O+ (Plus) menzili ne kadar?  

HİSAR O+ EN UZAK MENZİLİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre HİSAR-O+ Orta İrtifa Hava Savunma Sisteminin en son atışında yeni bir rekor kırıldı ve bugüne kadar Türkiye'de yapılan en uzak menzil ve en yüksek irtifa testindeki hava hedefini doğrudan vurdu ve büyük bir başarı kaydetti. 

HİSAR O+ ÖZELLİKLER NELERDİR?

Hisar O+, aslında Hisar O hava savunma sistemimizin güncellenmiş versiyonudur. Bu kapsamla bakıldığında, HİSAR-O+ menzil ve radar kapsama alanı bakımından HİSAR O'dan sistem noktasında çok daha gelişmiş durumda. 

HİSAR O+ YENİLİKLERİ

HİSAR O+ hava savunma sistemi, bünyesinde birçok özellik barındırıyor. Bu özelliklerden başlıcaları şu şekilde sıralanabilir; 

Sistem Önleme Menzili: 25 km

Yüksek İnfilaklı Parçacık Etkinlikli

Ataletsel Navigasyon ve Veri Bağı ile Ara Safha Güdüm, Kızılötesi Görüntüleyici Arayıcı Başlık ile Terminal Güdüm

Çift Kademeli Roket Motoru

Tarayıcı Kızılötesi Arayıcı Başlık

Hedef Tipleri: Sabit Kanatlı Uçak, Döner Kanatlı Uçak, Seyir Füzeleri, İnsansız Hava Araçları (İHA), Havadan Karaya Füzeler

HİSAR O+ MENZİLİ NE KADAR?

Türkiye'nin orta irtifa hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alandaki dışa bağımlılığı azaltmak için Türk mühendisleri tarafından geliştirilen HİSAR O Hava Savunma Sistemi'nin geliştirilmiş versiyonu HİSAR-O+ en sonuncu test aşamasında, bugüne kadar Türkiye'de yapılan en uzak menzil ve en yüksek irtifadaki hedefi başarıyla imha etti. Peki, Hisar O+'ın menzili ne kadar? HİSAR O Orta İrtifa Hava Savunma Sistemi, 25 km önleme menziline sahip. Ayrıca 40-60 km menzilindeki savaş uçaklarını etkili bir şekilde takip ediyor. Öte yandan Hisar O 60'tan fazla hedefi takip ederek, bu alandaki birçok soruna çözüm imkanı sunuyor. Hisar O+ menzil özellikleri şu şekildedir;

Minimum ve maksimum menzil: 3 km - 25+ km

Minimum ve maksimum irtifa: 50 -  15 km

Mach hızı: Mach 2


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal