22.08.2020-17:25 (Son Güncelleme:24.04.2024-13:56)


1

Dünya üzerinde nükleer saldırıya uğrayan (6 Ağustos 1945) ilk kent Hiroşima’ya adanmış olan Hiroşima Barış Anıtı Parkı, geçmişin izlerini taşıyarak gören herkesin tüylerini diken diken ediyor. Sizin için Hiroşima Barış Anıtı Parkı hakkında merak edilenleri bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…



2

II. Dünya Savaşı’nın son aşamasına gelindiğinde, Amerika Birleşik Devletleri ‘Enola Gay’ adlı B-29 bombardıman uçağından bıraktığı Uranyum-235 tipi ‘Little Boy’ (Küçük Oğlan) isimli atom bombasıyla nükleer saldırıyı gerçekleştirdi. Hiroşima’ya atılan bu bomba nedeniyle 1945 yılının sonunda 140.000 kişi yaşamını yitirmişti.



3

Hiroşima Barış Anıtı Parkı’nın kurulduğu bölge ise bir zamanlar kentin kalbi olarak geçmekteydi. Patlamadan sonra meydana gelen alan üzerine kurulan park günümüzde birçok anıt, müze ve konferans salonuna ev sahipliği yapıyor.



4

Atom Bombası Kubbesi eski Endüstri Tanıtım Salonu’nun kalıntılarından ibarettir. Hiroşima’ya atılan nükleer bombanın patladığı yere en yakın yapı olan salon, patlamadan sonra olduğu gibi bırakılmıştır.



5

Kutsal bir yapı olarak görülen Atom Bombası Kubbesi, Barış Anıtı Parkı merkez anıt mezarının uzak köşesinde bulunuyor.



6

Kubbe, resmi olarak Japon ulusu ve tüm insanlığın ortak belleğini simgeleyen bir alan olarak tanımlanmaktadır. Yapı, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR