Hintli Bakan İngiltere’de Karantinaya Girdi

Hindistan Dışişleri Bakanı, koronavirüse yakalanma ihtimali nedeniyle kendini İngiltere’de izole ettiğini duyurdu.

05.05.2021-14:58 - (Son Güncelleme: 05.05.2021-14:58) Hintli Bakan İngiltere’de Karantinaya Girdi

Avrupa Birliği'ni (AB) ve dünyanın sanayileşmiş 7 ülkesi bir araya getiren dışişleri bakanları düzeyindeki G7 toplantıya, İngiltere’nin ev sahipliği yapıyor. 

Başkent Londra’daki toplantıya, son dönemde en çok koronavirüs vakasının görüldüğü Hindistan'ın Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar da katıldı.

KENDİNİ İZOLE ETTİ

Jaishankar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüse maruz kalma ihtimali nedeniyle kendini izole ettiğini bildirdi.

Temaslarını çevrimiçi ortamda gerçekleştireceğini belirten Jaishankar, ‘‘Bugün G7 Toplantısı'nda da durum böyle olacak.’‘ dedi.

Hint bakan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile birlikte Londra'daki ikili toplantının ardından gazetecilere ortak açıklamada bulunmuştu.

HİNTLİ DELEGASYONUN TEST SONUÇLARI POZİTİF

Guardian'ın haberine göre, Hindistanlı delegasyonunun tamamı, bazı koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından karantinaya girdi.

İngiltere ziyareti öncesi heyetin test sonucunun negatif olduğunun anlaşıldığı, ancak bu ülkeye varışta yapılan diğer testlerin ardından iki üyenin pozitif olduğunun belirlendiği aktarıldı.

GÖRÜŞMELER SANAL ORTAMDA SAĞLANACAK

Gelişmenin ardından Hint heyet ile Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve ABD'li heyetler arasındaki Lancaster House'da düzenlenecek tüm yüz yüze görüşmeler iptal edildi.

Bunun yerine sanal ortamda temaslar yürütülecek.

BORİS JOHNSON HİNDİSTAN ZİYARETİNİ ERTELEMİŞTİ

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, Twitter hesabından Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile birlikte dün akşam çektirdiği fotoğrafı paylaşmıştı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Güney Asya ülkesinin ikinci koronavirüs dalgasına maruz kalması nedeniyle geçen ay Hindistan'a planlanan ziyaretini iptal etmişti.

Johnson, dün Başbakan Narendra Modi ile sanal bir zirve düzenlemişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal