Hindistan'da Yeni Tip Coronavirüs Olgusu Saptandı

Hindistan'da, Çin'in Vuhan şehrinde meydana gelen ve salgına dönen yeni tip coronavirüs vakasına karşılaşıldı.

30.01.2020-13:19 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-16:14) Hindistan'da Yeni Tip Coronavirüs Olgusu Saptandı

Hindistan'da, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde meydana gelen ve salgına dönüşen yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) vakasına karşılaşıldığı bildirildi.

Çin’de yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle ölü sayısı 170’e ulaştı.
Çin'de yeni tip koronavirüs salgını dağıldıkça tebdirler de artıyor
Hindistan Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığından yapılan açıklamaya bakıldığında, ülkenin güneyindeki Kerala eyaletinde Vuhan Üniversitesinde öğrenim gören bir öğrencide yeni tip coronavirüs bulundu.

Üniversite öğrencisi, hastanede gözetim altına alındı.

YENi TÜR CORONAVİRÜS SALGINI

Yeni tip coronavirüs, bşta Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde 12 Aralık 2019'da bulundu. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019'da şehirdeki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması olan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tür coronavirüse doğrultusunda yürütülen bilimsel çalışmalarda virüsün genetik sıralmasının Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinin sebep olduğuna dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın bitinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti engellendi.

Virüsün kısa zamanda Vuhan'dan diğer şehir ve eyaletlere sıçraması sebebiyle 22 Ocak'tan bu güne başta Vuhan olmak kaydıyla Hubey eyaletine bağlı 17 kentte toplu ulaşım yapılmadı.

Hızlı yayılma özelliği artarak kuvvetlene coronavirüs, Çin'de 2002-2003'te 5 bin 327 kişiye bulaşan şiddetli akut solunum yolu sendromunun (SARS) vaka sayısını aşmış vaziyette.

Koronavirüsün, Çin'deki vaka miktarının, SARS'ın 2003'te dünya kapsamında sebep olduğu 8 bin vaka sayısını da geçmesi düşünülüyor.

Ülkede salgın sebebiyle hayat kaybı 170'e ulaştıve virüsten etkilenen sayı 7 bin 711'e ulaştı.

Son Dakika Haberleri için aşağıya kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal