Hindistan’da Kurban Kesmek Yasaklandı

Nüfusun yaklaşık yüzde 97’si Müslüman olan Cammu Keşmir’de, Kurban Bayramı’nda inek, deve, buzağı gibi hayvanların kesilmesine ve taşınmasına yasak geldi.

16.07.2021-18:00 - (Son Güncelleme: 16.07.2021-18:25) Hindistan’da Kurban Kesmek Yasaklandı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Hindistan Camnu Keşmi’de  kurban kesmek yasaklandı. Bölgede nüfusun yaklaşık yüzde 97'si Müslüman olan Keşmir halkı Kurban Bayramı için hazırlık yaparken, Keşmir Hayvancılık Dairesi inek, buzağı ve deve gibi hayvanların kurbanlık olarak kesilmesinin ve taşınmasının yasaklandığını açıkladı.

YASAĞIN GEREKÇESİ HAYVANLARA ZULÜM 

Hayvanlara Zulmün Önlenmesi Yasası'na atıfta bulunulan emirin, Hindistan Hayvancılık Bakanlığının talimatı doğrultusunda alındığı belirtildi.

Söz konusu emirin uygulanması konusunda kolluk kuvvetlerine çağrıda bulunulurken, denetimlerin artırılması gerektiği kaydedildi. Emrin uygulanması konusunda kolluk kuvvetlerine çağrıda bulunuldu. Ayrıca denetimlerin artırılmasının gerektiği ifade edildi.

GENELLİKLE KOYUN VE KEÇİ KESİLİYOR

Keşmir’de inek kesimi yasağının sürmesine rağmen, Müslümanların çoğunluk olduğu bölgelerde sığır eti bulunuyordu. Müslüman halk, Kurban Bayramı'nda genellikle koyun ve keçi keserek ibadetlerini yerine getirirken, bölgeye bağlı bazı yerleşim yerlerinde inek gibi hayvanlar da kurban ediliyordu. 

YASAĞA UYMAYANLARA PARA CEZASI

Hindistan’da birçok eyalette sığır kesimi yasak. Suç olarak kabul edilen bu eylemi işleyenlere para ve hapis cezası dahil birçok yaptırım uygulanıyor.

GEÇEN YIL BİR MÜSLÜMAN LİNÇ EDİLMİŞTİ

31 Temmuz 2020'de kurban eti taşıyan bir Müslüman, Hintliler tarafından linç edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal