Hindistan'da Hindu Milliyetçisi Grup RSS Üyeleri, Müslümanları Sokak Ortasında Dövüyor!

Hindistan'da gerilim artıyor. Hindistan'da Hindu milliyetçisi paramiliter grup Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) üyeleri, yollarda barikat kurup ve her aracı Müslüman var mı yok mu diye kontrol ediyor.

27.10.2021-10:45 - (Son Güncelleme: 27.10.2021-12:07) Hindistan'da Hindu Milliyetçisi Grup RSS Üyeleri, Müslümanları Sokak Ortasında Dövüyor!

Hindistan’da son bir haftadır Müslümanlara olan saldırılar devam etmekte. Bugüne kadar Hindistan’da yaşayan birçok Müslüman katledildi. Müslümanların sahip olduğu birçok yere saldırılar düzenlendi. Son yaşanan olaylarda Hindistan'da Hindu milliyetçisi paramiliter grup Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) üyeleri, yollarda barikat kurup ve her aracı Müslüman var mı yok mu diye kontrol ediyor. Yolu kesen grup üyeleri araçta Müslüman bulurlarsa da sokağa sürükleyip linç ediyorlar. Hindistan'da yaşanan soykırımsal şiddetin tamamı Modi hükümeti, silahlı kuvvetleri ve polisi tarafından tamamen destekleniyor. Kelimenin tam anlamıyla palalı, değnek, bıçaklı ve kılıçlı binlerce paramiliter, tüm Kuzey Hindistan'da Müslümanlara saldırıyor. Hindistan'da Müslüman olmak gittikçe zorlaşıyor. Ülkenin her yerinde Hindu Rashtriya Swayamsevak Sangh çeteleri Müslümanların malına ve canına saldırıyor.

HİNDİSTAN’DA MÜSLÜMANLARA SALDIRI DEVAM EDİYOR

Hindistan’da Hindu milliyetçiliği olayları gittikçe büyüyor. Hindu milliyetçiliği eylemleri sonucunda ülkede birçok Müslüman tehlike altında. Hindistan’da Rashtriya Swayamsevak Sangh grubun üyeleri sadece bir haftada yüzlerce Müslüman katletti ya da yaraladı. Binlerce işyeri ve araç tahrip edildi. Hindu milliyetçiliğine dayanan Vishva Hindu Parishad Partisi'nin dün Kuzey Tripura'nın Panisagar bölgesinde gerçekleşen mitingi sonrasında Müslümanlara ait dükkanlar ve evler ateşe verildi.

RASHTRİYA SWAYAMSEVAK SANGH (RSS) KİMDİR?

Hindistan’ın aşırı sağcı, Hindu milliyetçi grubu Rashtriya Swayamsevak Sangh, müslümanlara yönelik saldırılarına devam ediyor. Hindistan’da ortaya çıkan bu milliyetçi oluşumun tarihi çok önceye dayanıyor. Hindu milliyetçileri olarakta bilinen bu grup, Nazi zihniyetini anımsatıyor. Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), 1925'de Hindistan'da Dr. Hedgewar tarafından kuruldu. RSS, İtalyan faşizmine benzer bir şekilde örgütlenmiş grup olarak bilinmektedir. Hindistan’da Gujarat soykırımının sorumlusu olarak dikkat çeken Rashtriya Swayamsevak Sangh, çok geniş bir yapılanması olan bir örgüttür.  Rashtriya Swayamsevak Sangh üyeleri, ‘Hindu ulusu, Müslümanların Hindistan’a ayak bastığı o günden bu yana bu yağmacılarla baş etmek için kahramanca savaşıyor. Hindistan’da ırk ruhu uyanıyor.’ sloganını benimsemekte. Rashtriya Swayamsevak Sangh grubunun ideolojisi ise, ‘Hindistan’da, Hindular ülkesinde, Hindu ulusu yaşamaktadır ve yaşamalıdır. Diğerlerinin hepsi hain ve milli davanın düşmanıdır. Hindistan’daki yabancı ırklar tamamen Hindu ulusuna tabi olmak, hiçbir hak iddia etmemek, hiçbir ayrıcalık sahibi olmamak hiçbir ayrıcalıklı muamele görmemek, yurttaşlık haklarına bile sahip olmamak koşuluyla ülkede kalabilirler.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal