Hindistan'da 'Coronavirüs İlacı' Karaborsaya Düştü

Coronavirüs tedavisinde kullanılan ‘remdesivir’ ilacının Hindistan’da karaborsada fahiş fiyatlara satıldığı ortaya çıktı.

07.07.2020-14:58 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:59) Hindistan'da 'Coronavirüs İlacı' Karaborsaya Düştü

Hindistan’da, Abhinav Şarma’nın amcasına, Delhi’de bulunan hastaneye yüksek ateş ve solunum güçlüğü şikayetiyle başvurmasının ardından uygulanan coronavirüs testi pozitif sonuç verdi.

Bunun üzerine doktorlar tedavi için aileye ülkede “acil kullanım izni” verilen antiviral ‘remdesivir’ ilacını önerdi.

Ancak aile ilacı hiçbir yerde bulamadı.

Amcasının durumunun kötüleşmesi üzerine Şarma, remdesivir ilacı aradığını, ilacı bulduğunda ise 7 katı fiyat ödeyerek satın aldığını dile getirdi. İlacın fiyatının 500 dolara kadar çıktığı belirtildi.

Şarma, "Amcam yaşam savaşı veriyordu ve onu kurtarabilecek ilacı bulmak için uğraşıyordum, ilacı bulduğumda ise almak için yedi katı para ödedim. Gerçekten ben her bedeli ödemeye hazırdım, ancak buna parası yetmeyen insanların acılarını paylaşıyorum” diye konuştu.

Şarma’nın durumu Delhi’deki birçok aileyle aynı. Zira bazı aileler ilaç bulmak için fahiş fiyatlar ödemek zorunda kaldıklarını söylüyor.

BBC haberinde, Delhi ve komşu bölgelerde coronavirüse yakalanan ailelerin remdesivir için fahiş fiyatlar ödemek zorunda kaldığı birkaç benzer örneği gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal