Hidayet Türkoğlu Liglerin Son Durumunu Açıkladı!

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu bütün basketbol liglerinin bitirileceğini ve şampiyon ilan edilmeyeceğini belirtildi.

11.05.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-16:59) Hidayet Türkoğlu Liglerin Son Durumunu Açıkladı!
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle bütün liglerin şampiyon ilan olmadan ve küme düşme olmadan bitirileceğini açıkladı.
TBF'den paylaşılan açıklamada, coronavirüs önlemleri kapsamında askıya alınan basketbol liglerine dair bütün senaryoların düşünüldüğü ve başta ilgili bakanlıklar olmakla birlikte FIBA ve TBF Sağlık Kurulu ile bütün takımların düşüncelerinin alındığı ifade edildi.
TBF Yönetim Kurulu Toplantısı'nın sonrasında Türk basketbolunun akıbeti gözetilerek sporcu, yönetici ve basketbol camiasının sağlığını korumak amacıyla şu kararların verildiği ifade edildi:
"Tüm basketbol ligleri sonlandırılmıştır. Hiçbir ligde şampiyon ilan edilmeyecektir. Sezon öncesi ilan edilen statüde yer alan düşme ve çıkma işlemleri uygulanmayacaktır. Liglerin sıralaması ve kulüplerin Avrupa kupalarındaki temsil hakları mevzuata göre belirlenecek ve önümüzdeki günlerde duyurulacaktır. Gelecek sezonun lig yapıları, kulüp mali denetim ve lisans talimatı da dahil olmak üzere ilgili mevzuat hükümlerine göre oluşturulacaktır."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal