HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz mesajları doğru mu? SMS ile HGS dolandırıcılığına dikkat

Bu aralar dolandırıcılar ile vatandaşların başı fena halde dertte bulunuyor. Dolandırıcıların bu sıralar yeni tuzağı HGS taktiği. Vatandaşların merak ettiği konular arasında, HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz mesajları doğru mu? İşte merak edilen haberimizin detayları sayfamızda yer almaktadır.

18.04.2022-15:49 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-15:49) HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz mesajları doğru mu? SMS ile HGS dolandırıcılığına dikkat

Gündemde yer alan konular arasında bu sıralar dolandırıcılar ağır basmakta. Vatandaşlarımıza internet yolu üzerinden atılan linkler ile hesaplarını çalarak takip ettiği kişileri dolandıra biliyorlar. Vatandaşlar artık tedbirlerini alarak gelen linklere tıklamama'ya başlamışlardı. Ancak bunun üzerine yeni bir taktik geliştiren dolandırıcılar şimdide HGS üzerinden insanlara tuzak kurmaya başladı. 

HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz mesajları doğru mu?

Yeni yöntem olarak HGS sistemini alan dolandırıcılar, vatandaşların cep telefonlarına göndermiş olduğu borcunuz var,linke tıklama işlemi yaparak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz mesajlarıyla insanları bu tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Bu mesajlara inanarak linke tıklayan ve dolandırılmış olan tüketiciler ise mağduriyetlerini dile getirme yaparak diğer vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuyorlar. 

HGS borcunuz var,eğer ödeme yapmazsanız icra takibinizi başlatacağız, gibi sahte bir avukat adıyla gelen mesajlar kullanıcıları mağduriyete sürüklemektedir. Gönderilen sms 'de vatandaşlarımıza ödenmemiş borç olduğunu yazarak,attıkları linke tıklamalarını istiyorlar. Eğer ödemezlerse de icralık olacaklarını söylüyorlar. Eğer linke tıklarsanız bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz ve T.C.kimlik numaranız ile araç plakanızı yazıktan sonra karşınıza sahte borcunuzu çıkartıyorlar. Ödeme yapmak için girdiğiniz kredi kartı bilgilerinizle de anlamadan hesabınızdan para çekiliyor. O yüzden gelen hiç bir mesaja inanmayın, direk borcunuzun var olup olmadığını E-devlet sistemize giriş yaparak var olup olmadığını inceleme yapabilirsiniz. 

HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz mesajları doğru mu? SMS ile HGS dolandırıcılığına dikkat

Vatandaşlardan gelen bazı mesajlar aşağıda yer almaktadır. 

Kredi kartımdan 2 defa üst üste çekim yapıldı.

“HGS borcunuz var diye mesaj geldi. Sorguladım PTT kanalına attı. Ödeme yapmak istedim. Meğer oyunmuş. Kredi kartımdan 2 sefer üst üste çekim yapıldı bankaya gerekli şikayette bulundum, işlem iptalini istedim. Bilginiz olsun diye paylaşım yapıyorum.”

Asılsız mesaj gönderiyorlar.

“0535969** numaradan gelen asılsız mesaj. SMS atıp link yolluyorlar. Asla tıklamadım ama HGS borcunu bu şekilde tahsil etmez devlet. Ve hiç HGS borcum yok. E-devlet'ten kontrol edebiliyorum. Adam kendini Av.** olarak tanıtıyor.”

1188 TL GİTTİ, İADEMİ YAPIN

"Sayın Abone ödenmemiş HGS borcunuz bulunmaktadır. İcra işlemlerinin başlatılmaması adına ödeme yapmak için; https://lk. T. C./Rz84x Av. S** t***” Böyle bir mesaj geldi. HGS borcunuz var diye kartımdan 1188 TL çekim yaptılar habersizce. Lütfen iademi yapın.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal