Heyecanlı bekleyiş sona erdi: KPSS 2022/2 yerleştirme sonuçları açıklandı

KPSS’nin lisans, ön lisans ve ortaöğretim oturumlarına girenlerin heyecanlı bekleyişi an itibariyle sona erdi. ÖSYM son dakika açıklamasıyla KPSS 2022/2 yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. İşte detaylar...

03.01.2023-16:56 - (Son Güncelleme: 03.01.2023-16:56) Heyecanlı bekleyiş sona erdi: KPSS 2022/2 yerleştirme sonuçları açıklandı

Milyonlarca adayın iyi bir kamu kurumunda yer almak için ter döktüğü KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim sınavlarının ardından tercih sürecine girilmişti. Tercihlerini yapan adaylar heyecan içerisinde ÖSYM’nin KPSS tercih sonuçlarını açıklamasını beklemeye başladı. ÖSYM son dakika açıklamasıyla KPSS 2022/2 yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

KPSS 2022/2 yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre KPSS 2022/2 yerleştirme sonuçları açıklandı. 28 Aralık 2022 tarihinde sona eren tercih sürecinin ardından adaylar sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfasına giriş yapabilecek.

ÖSYM sonuç sorgulama sayfasına giriş yapmak isteyen adaylar ise 3 Ocak 2023 saat 15.30’dan itibaren ÖSYM’nin  https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

KPSS Tercih Sonuçları Son Dakika

Adaylar doğrudan görevlendirilecek

ÖSYM’nin yaptığı açıklamada tercih sonuçlarının ardından kamu kurumlarına yerleşen adaylarla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

’’ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır.

Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal