Heyecan Veren Güzellik 'Güver Uçurumu'

Türkiye'nin doğal güzellikleri büyülemeye devam ediyor. Antalya'daki 'Güver Uçurumu' kesin korunacak hassas alan ilan edilerek koruma altına alındı. Ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında sessizliğe büründü.

16.10.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-09:49) Heyecan Veren Güzellik 'Güver Uçurumu'

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki Düzlerçamı Milli Parkı sınırlarında bulunan Güver Uçurumu, görenleri kendisine hayran bırakıyor. 115 metre yüksekliğinde, 2 kilometre uzunluğundaki uçurumun doğal güzelliği ilgi çekiyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 6 aydır kapalı tutulan kanyonda, sonbahar ile beraber eşsiz güzellikler görülüyor.

UÇURUMUN 1 MİLYON YILDA OLUŞTUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Yüzey suyunun karstik araziyi aşındırmasıyla 1 milyon yılda oluştuğu tahmin edilen Güver Uçurumu, ilginç doğal yapısıyla ilgi çekiyor. Çok sayıda seyir noktasının yer aldığı kanyonu gezenler, kenti geniş bir açıdan izleme imkanı buluyor.

Koronavirüs salgını öncesinde doğa yürüyüşü, bisiklet gezintisi, tırmanış ve kamp için tercih edilen mekanlar arasında yer alan kanyonda, kızılçam, ardıç, meşe, funda, keçiboynuzu, sakız ağacı gibi Akdeniz bitki örtüsü hakim.

YABAN HAYVANLARI DA VAR

Kent merkezine 21 kilometre uzaklıkta, Antalya-Korkuteli karayolunda yer alan bölgede, ala geyik, tilki, dağ keçisi, karaca gibi yaban hayvanları da bulunuyor. Uçurumun kenarında bulunan kayalık alan, atmaca ve şahin gibi yırtıcı kuşların da barınma alanı olarak biliniyor.

Kesin korunacak hassas alan ilan edilen Güver Uçurumu'na girişlerin kapalı olması, bazı doğa tutkunlarını uçurumun karşı tarafında kamp yapmaya itiyor.

Bölgeye günübirlik doğa yürüyüşü için gidenler, manzara eşliğinde fotoğraf çekilmek için kayalıkların üzerine çıkıyor ve bu anları ölümsüzleştiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal