Hesap numarası nedir, nasıl öğrenilir? Banka ve hesap kartı hesap numarası öğrenme yöntemleri

Günümüzde artık pek çok işlerine banka üzerinden halletmektedir. Bankalardan hesap açtıran vatandaşlar işlemlerini kolaylıkla yapabilmektedir. Açılan banka hesaplarının bir numarası bulunmaktadır. Bu hesap numaralarının nerede yazdı merak ediliyor. Bizde yazımızda merak edilen konu hakkındaki detayları paylaştık.

20.06.2022-13:43 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-13:43) Hesap numarası nedir, nasıl öğrenilir? Banka ve hesap kartı hesap numarası öğrenme yöntemleri

Ülkemizde Birçok banka yer alırken Bankalar faiz karşılığında para alıp vermekte,kredi, iskonto, kambiyo işlemleri gibi pek çok işlem yapmaktadır. Ayrıca bankalarda değerli eşyalarınızı saklayabilir bir kasa kiralayabilirsiniz. Tüm bu işlemleri yapmak için de bankalarda hesap açmanız gerekir. Açılan bu hesaplar üzerinden yapılan tüm işlemler müşterilere kolaylık sağlarken her müşterinin de bir hesap numarası bulunur. bu hesap numarası ile işlem yapmak isteyen kişiler hesap numaralarını nerede yazdığını merak etmektedir. İşte hesap numaraları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Hesap numarası nasıl öğrenilir?

Bankalar açmış olduğunuz hesapları kolay bir şekilde kullanabilmeniz için sizlere bir bankamatik kartı verir. Bu kartın elinizde olması durumunda ise üzerine bakarak hesap numaranızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hesap numaranız bu kart üzerinde yazmaktadır.

Ancak bankamatik kartını kaybeden kişiler hesap numarasını öğrenmek için hesap açtırırken kendilerine verilen hesap cüzdanı üzerinden hesap numaralarını öğrenebilirler. Bunun dışında hesap numarasını öğrenmek için uygulanan bir diğer yöntem de internet sitesini kullanmak olacaktır. internet sitesine giriş yaparak hesap numaranızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Ancak bunu yapamayacağınızı düşünüp veya Bu işlem hoşunuza gitmediği durumda yapabileceğiniz bir diğer yöntem ise müşteri hizmetlerini aramaktır.

Hesap Numarası Nasıl Öğrenilir

Hesap numaralarınızı öğrenmek için birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Yukarıda saymış olduğumuz yöntemlerden birini seçerek hesap numaranızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Para aktarımı yapmak için hesap numaranızı öğrenmek istiyorsanız bunun için Iban numaranızı kullanmak daha kolay bir yöntem olacaktır.

Banka kartı hesap numarası nerede yazar?

Elinizde bulunan banka kartınızın ön ve arka yüzeyinde hesap numaranızı bulabilirsiniz. bu kartın ön kısmında 4 parçadan oluşan 16 hanelik bir sayı yer alır. Bu sayılar sizin kart numaranızdır. Bu numaraların altında ise kart sahibinin adı ve soyadı yazar. Bunun altında ise sizin 16 hanelik hesap numaranız yer alır. Bu hesap numarasının ilk 4 hanesi şube kodudur.Geriye kalan 12 numara ise sizin hesap numaranızdır. Bu numaraların ilk 8'i müşteri numaranızı oluşturur. Son 4 rakam ise ek hesap numarasını oluşturmaktadır. Ek hesap numarası ile müşteri numaranızın birleşimi sizin banka kartının hesap numarasını oluşturur. Bu saydığımız yöntemler ile hesap numaranızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Ancak bunlara rağmen hesap numaranızı hala bulamadıysanız bankamatik üzerinden de hesap numaranızı öğrenebilirsiniz. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal